Kategorier
Nyheder

Brandvarmt bilsalg: Her er de mest populære biler

VW er absolut danskernes foretrukne bilmærke indtil videre i 2019. Alligevel har tyskerne ingen modeller i top 3 over de mest solgte biler. Har du en vinder i garagen? Her kan du se, hvilke biler der bliver revet ned ad hylderne.

Af: Esben Skrumsager / d. 1. juli 2019

Tusindvis af danske bilister har skiftet bilen ud inden sommerferien. Det betyder, at bilsalget i juni måned – efter en periode med politisk uro omkring afgifterne – nu for alvor er tilbage på sporet. Sådan lyder meldingen fra De Danske Bilimportører, der netop har offentliggjort salgstallene for det første halvår af 2019.

Der er sammenlagt solgt 122.220 personbiler, hvilket er en marginal stigning på 1,2 procent i forhold til sidste år. Markedet er således stabilt, selvom der har været betydelige udsving de seneste måneder – både op og ned.

NY BIL | Søg efter biler fra 2019 på Bilbasen

Antallet af solgte biler i årets tre første måneder var betydeligt højere end sidste år, men årsagen var, at der for mange bilmodellers vedkommende var udsigt til en potentiel prisstigning, og at der derfor blev handlet igennem inden 1. april. Prisstigningen udeblev dog efter et politisk indgreb.

– På grund af forventninger om stigende priser i april valgte flere bilkøbere at foretage deres bilkøb i årets første kvartal. Bilsalget har dermed været præget af en del udsving i årets første seks måneder. Det er et godt eksempel på, at bilsalget er meget følsomt overfor ændringer i priserne og politiske uroligheder, udtaler direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Som følge af det høje salg i første kvartal, faldt salget i april og maj måned, mens juni traditionelt blev en måned med et højt salg. Hos bilimportørernes brancheorganisation forventer man en normal efterspørgsel de kommende måneder, mens den grønne dagsorden på Christiansborg kan få positiv indflydelse senere på året:

– Forventningerne til det samlede bilsalg mod slutningen af året er positive. Det skyldes, at der er et voksende fokus på en udskiftning af den gamle bilpark til en ny og grønnere bilpark, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Her er de mest populære biler i Danmark

Det mest populære mærke i det første halvår er Volkswagen, som har solgt 16.814 biler. Det er mere end 50 procent højere end andenpladsen, hvor vi finder Peugeot med et salg på 10.115 biler. På tredjepladsen ligger Toyota, med et salg på 9.315 biler.

Hvad angår salgstallene for de enkelte modeller, fordeler populariteten sig helt anderledes. Hverken VW eller Toyota har en model i Top 3, som udgøres af Nissan Qashqai (4.121), Citroen C3 (3.872) og Peugeot 208 (3.537).

De mest populære biler lige nu

Tager vi udgangspunkt i de aktuelle tendenser, har Renault indtaget tronen i juni måned, hvor Renault Clio er solgt i 749 eksemplarer. Den er fulgt tæt af en Nissan Qashqai, som har solgt 653 biler i den forgangne måned. På tredjepladsen finder vi Volkswagen Polo med 586 solgte eksemplarer.

Vil du også køre sommeren i møde med en ny (brugt) bil? Find din næste bil på Bilbasen.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.