Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Ingen elbil i top 10 i første halvdel af 2022

Salget af elbiler er i konstant fremgang, men elbilerne fylder stadig under en femtedel af bilsalget i Danmark.

TEKST OG FOTO Morten B. Bek

Vi køber elbiler som aldrig før, og i første halvår af 2022 kom 12.169 nye elbiler på (hvide) plader i Danmark. Det lyder måske som et højt tal, men det samlede billede viser noget andet: Elbilerne stod i perioden for under en femtedel af salget af nye biler – for 17,4 procent.

LÆS OGSÅ | Første tur: Nissan Ariya sparer på strømmen

Det er en stor stigning i forhold til første halvår 2021, hvor elbilerne stod for 8 procent af alle nye indregistrerede biler. Det er dog ikke nok til, at en eneste elbil kommer ind i top 10 over de mest solgte/indregistrerede nye biler på det danske marked.

Med 1.042 styk er det Skoda Enyaq, der kommer tættest på en placering i top 10 – den er kun 71 eksemplarer efter nummer 10 på listen, Toyota Yaris Cross. Leveringstiden for elbiler er typisk længere end for biler med forbrændingsmotor, og det er med til at gøre billedet mudret.

Skoda Enyaq er den elbil, der er tættest på at komme i top 10 over mest indregistrerede nye biler på hvide plader

Vi elsker den nye Toyota Aygo X

Mikrobiler er ligegyldige, og danskerne gider dem ikke. Fint, så kig på den mest solgte bil i juni 2022. Det er den nye Toyota Aygo X – den helt nyudviklede mikrobil fra japanerne. Med 721 eksemplarer i juni ligger den på næsten dobbelt så mange eksemplarer som den nærmeste – Kia Sportage med 321 styk (“kun” 137 af de 321 Sportage er plug-in hybrider).

Tilbage til top 10 for hele første halvår af 2022. Der er stor variation i top 10, men vi elsker helt åbenlyst minibiler og crossovers.

LÆS OGSÅ | Test: Toyota Aygo X er en fin bil, man ikke behøver være rig for at købe

På plads nummer 1 står den gamle franskmand Citroën C3 med 2.265 eksemplarer, forfulgt af sin koncernfætter Peugeot 208 med 2.107 eksemplarer. Plads nummer 3 går til den tidligere så ofte mest solgte bil, Ford Kuga PHEV, med 1.619 styk.

Top 10 kører videre med Toyota Yaris, VW T-Roc, Kia Ceed, Mercedes-Benz C-Klasse, Hyundai i10, Nissan Qashqai og, som den sidste, Toyota Yaris Cross.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.