Kategorier
Test og anmeldelser Video

Video: Derfor skal BMW 3-serie være din næste bil

Snart lancerer tyskerne en spritny BMW 3-serie. Intet er genbrugt fra den gamle, og ifølge Anders Berner betyder det, at den nu kører bagenden ud af bukserne på konkurrenterne.

Af: Anders Berner  / d. 12. december 2018

Audi A4 er altid komfortabel. Alfa Romeo Giulia er altid sportslig. Men ingen af dem er begge dele. Og det er svært at ramme både bil-tossen og vedkommende, der er bedøvende ligeglad med, hvordan bilen styrer.

Men nu har BMW brugt seks år på at udvikle den nye 3-serie. Og allerede fra første øjeblik giver den faktisk indtryk af, at den kan klare både det dynamiske og det komfortable på formidabel vis.

Nul genbrug: Her er de nye detaljer i BMW 3-serie 2019

Der er intet på den, som er genbrugt fra den gamle. Dieselmotoren har eksempelvis fået to turboer, og 330i (som er en firecylindret motor) har nu 258 hestekræfter i stedet for 252.

SE OGSÅ: BMW, Audi eller Mercedes? Her er den bedste tysker

Operativ-systemet er nyt, hvilket i øvrigt var temmelig tiltrængt. Og kabinen er ny – med en masse nye knapper. Men hvis du er for fin til at røre ved knapperne, kan bilen fås med et tale-genkendelses-system, som fungerer… nogle gange. Dét og meget mere kan du se i videoen lige her:

Det kan godt være, tale-genkendelses-systemet ikke er så funktionelt, som man kunne ønske, men til gengæld giver den avancerede parkeringsassistent som ses i videoen virkelig god mening.

Det, der virkelig rykker for mig, er, at den er bedre bygget end de tidligere 3-serier, har en lækrere kabine og kører lige så komfortabelt, samtidig med at den er mere sportsligt velkørende, når du har lyst til det. Kort sagt er det stadig en rigtig BMW.

SE OGSÅ: BMW-ejer blæste gennem by med 190 km/t: “Jeg testede bare nye dele”

Hvis du ikke vil vente på, at bilen lanceres til foråret, kan du lige nu søge blandt mere end 1.000 eksemplarer af tidligere generationer BMW 3-serie til salg på Bilbasen.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.