Første tur: Opdateret Skoda Enyaq er ikke mindre elskværdig
Nyt fjæs til favoritten: Den eftertragtede Skoda Enyaq får et facelift, der ikke gør så meget – men alligevel gør det helt rigtige. Vi kører første tur i den nye Skoda Enyaq.
TEKST Morten Bek FOTO PR
Den har hverken en virkelig god rækkevidde eller en lav pris, og den mindste elektriske BMW har da heller ikke taget Danmark med storm. En ny elektrisk crossover som iX1 til 450.-500.000 kr. skal have en rækkevidde, der er bedre end 435 kilometer på en opladning.
Der bliver skruet ned for priserne (og kræfterne), men op for rækkevidden i den nye basisudgave af iX1: iX1 eDrive20 har 204 hk, forhjulstræk og en rækkevidde på 462 kilometer – mod de 313 hk og de 435 kilometer i iX1 xDrive30, som indtil nu har været eneste iX1-variant.
Den 313 hk stærke iX1 xDrive30 er siden introduktionen steget i pris, og basis-udstyrsvarianten er forduftet. Nu starter den på 498.000 kr. med M Sport-udstyr. Den nye iX1 eDrive20 står også til den laveste pris med M Sport-udstyr – til 420.000 kr.
Den direkte besparelse, hvis man holder sig til den nye og mere fornuftige iX1-variant er 78.000 kr., og det vil umiddelbart være til at leve med, at der ryger 109 hk i samme ombæring. Med en gevinst på rækkevidden på 27 kilometer kommer iX1 eDrive20 op omkring basisudgaven af Tesla Model Y – som dog kun koster cirka 383.000 kr.
IX1 eDrive20 koster det samme som den teknisk opgraderede Audi Q4 E-Tron, der med ny elmotor med 286 hk har en rækkevidde på 531 kilometer.
På udstyret i iX1 eDrive20 er der derimod ikke sparet. Som M Sport, der altså er basisudgave, får man metallak, 18″ alufælge, adaptive LED-forlygter, alarmsystem, nøglefri betjening, el-betjent bagklap, indtræk i Alcantara og kunstlæder, sportssæder foran, trådløs smartphone-opladning, trådløs opkobling til Apple CarPlay/Android Auto, adaptiv M-undervogn og semi-automatisk parkeringssystem.
For at få adaptiv fartpilot, som burde være med i M Sport til 420.000 kr., må man op i Fully Charged-versionen til 473.000 kr. Fully Charged kommer også med anhængertræk, varme i rattet, Harman/Kardon-lydanlæg, el-førersæde, head-up-display og meget mere.
Nyt fjæs til favoritten: Den eftertragtede Skoda Enyaq får et facelift, der ikke gør så meget – men alligevel gør det helt rigtige. Vi kører første tur i den nye Skoda Enyaq.
Mini Aceman kunne være den gyldne middelvej mellem elbilerne Cooper og Countryman. I stedet falder den ned mellem to stole. Test af Aceman SE med 218 hk og JCW-styling.
Der gemmer sig to elmotorer med i alt 340 hestekræfter i GTX-udgaven af VW ID. Buzz. Det gør den hurtigere, end man skulle tro, men nok også hurtigere, end det er nødvendigt.
Bigster er den største Dacia nogensinde. Den lander i maj som hybrid og mild-hybrid med firehjulstræk til fornuftige priser fra 339.990 kr.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.