Kategorier
Test og anmeldelser Video

Test af ny BMW X7: Så lækker er kæmpen fra BMW

BMW X7 er et skur af en bil. Den største BMW nogensinde byder både på komfort og et prisskilt, der matcher de enorme proportioner. Anders Berner har testet den store SUV, som du kan blive klogere på i videoen her.

Tekst: Esben Skrumsager | Video: Anders Berner | Dato: 15. juli 2019

Så er der store nyheder. Bogstaveligt talt. For det kan godt være,  BMW med X5 og X6 er pænt repræsenteret i den store luksusklasse, men nu trumfes de af BMW X7, der er historiens største model fra den bayerske bilproducent.

TIL SALG | Søg efter BMW X7 på Bilbasen

Den nye designlinje fra BMW er blandt andet understreget af, at den største model også har fået en abnorm stor kølergrill – ligeledes den største i firmaets historie. Det går naturligvis ikke ubemærket hen her i videoen, hvor Anders Berner ser nærmere på den monstrøse SUV.

Artiklen fortsætter under videoen…

Så stor er BMW X7 sammenlignet med X5

Men sådan en BMW X5 – som vi kender i forvejen – er da heller ikke ligefrem en lille bil, tænker du måske? Og nej. Det kan godt være, BMW X7 betegnes som den største bil, men det er trods alt kun få centimeter der sikrer den førertrøjen.

LÆS OGSÅ: Årets Brugtbil 2018: Derfor er BMW 1-serie det bedste køb

X7 er 5.151 mm lang. Til sammenligning er en X5 4.922 mm.
X7 er 2.000 mm bred, mens X5 faktisk er 2.004 mm.
X7 er 1.805 mm høj. X5 rager 1.745 mm i vejret.
X7-akselafstanden lyder på 3.105 mm. I X5 er der 2.975 mm mellem akslerne.

Det er altså få centimeter, der gør X7 til storebror, når vi ser på de ydre mål, men lidt mere tydeligt er det, når vi ser på bagagepladsen. Her kan den nye model rumme op til 2.120 liter bagage. I X5 må du “nøjes” med op til 1.860 liter.

SE OGSÅ: Video: Fantastisk BMW i8 Roadster gør din hverdag til et helvede

BMW X7 har som standard tre sæderækker med i alt syv sæder (2+3+2). Det er dog også muligt at bestille den midterste sæderække med to individuelle sæder.

Avanceret teknik og udstyr i monstrøs tysker

Som standard kommer bilen med digital instrumentbræt kaldet “BMW Live Cockpit Professional”,  head-up display og BMW Gesture Control, som gør det muligt at styre dele af infotainmentsystemet ved blot at lave fagter med hænderne i luften.

Som noget nyt kan der bestilles en ”termo”-version af kopholderne, som både kan holde sodavanden kold og kaffen varm.

Standardudstyret omfatter desuden en ottetrins automatgear, firezones klimaautomatik, tredelt panoramaglastag, adaptive LED-forlygter, køreassistentsystemer og automatisk parkering.

Standardhjulene er 20”, og kan opgraderes til 21” eller 22”. Det er første gang, at der tilbydes 22” hjul til en BMW.

En avanceret affjedringsteknologi skulle ifølge BMW sikre fremragende køreegenskaber i både ujævnt terræn og på lige og kurvede veje. Bilen har som standard luftaffjedring på begge aksler med automatisk nivellering i forhold til underlaget. Ved offroad-kørsel kan bilen hæves i to trin op til 40 mm over standardindstillingen.

Den højere køreposition giver et endnu mere potent udtryk, så hvis du gerne vil have lidt ekstra opmærksomhed bag rattet, kan du passende hæve vognen, før du triller ind på parkeringspladsen ved supermarkedet, børnehaven eller på arbejdet. Så snart bilen kommer op i hastighed, sænker den dog automatisk kørehøjden igen.

Motorudvalg i BMW X7

BMW X7 produceres på fabrikken i Spartanburg, USA, ligesom BMW X3, X4, X5 og X6.

Ved lanceringen kan der vælges mellem BMW X7 xDrive40i med en sekscylindret benzinmotor med 340 hk og 450 Nm, BMW X7 xDrive30d med en sekscylindret dieselmotor med 265 hk og 620 Nm samt BMW X7 xDrive M50d med en sekscylindret dieselmotor med 400 hk og 760 Nm.

SE OGSÅ | BMW, Audi eller Mercedes? Her er den bedste tysker

Danske priser på BMW X7

BMW X7 xDrive 40i aut. Connected: 1.481.454 kr.
BMW X7 xDrive 30d aut. Connected: 1.509.720 kr.

Der er allerede et par eksemplarer på Bilbasen, som kan leases for mellem 12- og 18.000 kroner om måneden. Du skal dog mindst have 220.000 kroner at lægge i udbetaling. Se dem her: BMW X7 på Bilbasen.

Fakta: BMW X7-specifikationer

*Connected indeholder udover standardudstyr: Metallak.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.