Hvordan sparer jeg penge på kørekortet? 3 hacks til et billigere kørekort

Hvordan sparer jeg penge på kørekortet? 3 hacks til et billigere kørekort
09/10/2019 Simon Petry Hallenslev

Spørgsmål fra Emma

Hej Bilbasen,

Jeg er lige fyldt 17 år og skal derfor snart tage kørekort. Men jeg synes virkelig det er dyrt! Er der noget man kan gøre for at spare penge når man skal tage kørekort?

Mvh.

Emma

Svar fra redaktionen

Hej Emma,

Som vi skrev om forleden, da vi svarede Niklas på hvor meget et kørekort koster i 2019, er der flere faktorer der spiller ind. Det koster typisk mellem 12.000 kroner og 17.000 kroner at tage sit kørekort i dag, og det kan sagtens blive endnu dyrere, hvis du er uheldig og ikke består den kontrollerende prøve inden for de første få forsøg.

Få flere gode råd: Se, hvor det er billigst at tage kørekort

Selv om du nok må acceptere, at det bliver dyrt at erhverve kørekort uanset hvad, så er der heldigvis noget, du selv kan gøre for at gøre kørekortet lidt billigere. Nogle af de ting og beviser, som du skal bruge, når du tager et kørekort, kan du nemlig skaffe billigere eller endda gratis. 

Her får du tre “hacks”, der kan gøre dit kørekort lidt billigere end de andres.

 

1. Gratis teoriprøver online 

Teoriprøven er en af de mest frygtede dele af kørekort-processen. Her skal deltagerne besvare 25 spørgsmål, hvoraf højst fem må være forkerte. Består du ikke, skal du ikke bare tage teoriprøven igen – du skal også betale minimum 600 kroner for at få lov til at forsøge igen.

Det kan derfor virkelig betale sig at øve sig på teoriprøven, inden du sætter dig i den varme stol. Og for at blive dygtig til færdselsrelateret teori, bør du læse teoribøger nøje og ikke mindst øve dig i teoriprøven. På den måde øger du chancen for at bestå betragteligt.

Den gode nyhed er, at du kan finde en masse gratis teoriprøver online. Ofte vil siderne kun tillade en enkel gratis teoriprøve, hvorefter du skal betale for flere forsøg. Hvis det er tilfældet, kan du blot klikke videre til en af de andre sider, som tilbyder gratis teoriprøver. 

Liste over gratis teoriprøver online 

2. Gratis førstehjælpskursus til kørekort 

Det er lovpligtigt at bestå et færdselsrelateret førstehjælpskursus, når man tager kørekort til bil. Kurserne koster typisk fra 600 kroner og opefter, men visse fagforeninger tilbyder faktisk gratis eller meget billige førstehjælpskursuser til kørekort, hvis du er medlem af foreningen. 

Oversigt over gratis eller billige førstehjælpskurser

  • HK fagforening reklamerer med at tilbyde et gratis færdselsrelateret førstehjælpskursus til deres medlemmer. Find et kursus her
  • Frie Funktionære tilbyder færdselsrelaterede førstehjælpskurser til kun 200 kroner til deres medlemmer. Se mere på hjemmesiden
  • Hvis du ikke er medlem af nogle af de ovenstående fagforeninger – og ikke ønsker at blive det – så tilbyder Røde Kors det nok billigste førstehjælpskursus til kørekort. Det koster 575 kroner, og du kan booke et kursus her.  

3. Gratis teoribog til kørekort-undervisningen

En anden fast følgesvend for alle, der tager et kørekort, er teoribogen, som du skal bruge til at blive dygtig til færdselsrelateret teori. I nogle tilfælde får du udleveret materialet af din køreskole som en del af din samlede pris, men det er langt fra altid tilfældet. 

Hvis du selv skal ud og skaffe teoribøgerne, så læs med her og få adgang til en række sider, som tilbyder gratis teoriundervisning. 

 

Alt i alt kan du med lidt benarbejde godt spare penge på dit kørekort, Emma. Men billigt bliver det nok aldrig.

De bedste hilsener,

Simon Hallenslev

Spørg redaktionen

Vores dygtige journalister vil nødig kaldes eksperter, for på mange måder er de jo bare en håndfuld bilglade tosser som så mange andre. Men utallige års erfaringer med test af biler har trods alt kastet lidt viden af sig, og den deler de meget gerne ud af.

Har du et spørgsmål til redaktionen, kan du sende det ind, ved at trykke herunder. Så vil de efter bedste evne forsøge at give et svar, du kan bruge til noget.

Stil dit spørgsmål til redaktionen