marts 19, 2024

Brugt elbil: Bliv klædt på til at købe en brugt elbil

Er du interesseret i at købe en brugt elbil, kan du her få overblikket over de ting, du skal tjekke, inden du køber den.

AF: Bilbasen Blog

I denne artikel kan du læse om:

  • Hvad en brugt elbil skal koste
  • Hvordan garantien er på brugte biler
  • Hvilken indflydelse battierne har på den brugte elbil

Selvom antallet af elbiler på vejene er stigende, og der derfor også begynder at komme flere brugte elbiler til salg, er erfaringer med brugte elbiler stadig begrænset.

Derfor er det vigtigt, at du tjekker en række ting, inden du køber en brugt bil.

I denne artikel får du overblikket over de ting, du skal huske at tjekke, inden du køber elbil brugt.

Hvordan lader du din brugte elbil?

Hvis den brugte elbil er din første elbil, bør du se nærmere på, hvilke muligheder du har for opladning, inden du køber.

Er der f.eks. mulighed for at få etableret en ladeboks på din bopæl eller er du okay med, og kan nøjes med, at lade op via offentlige ladestandere?

Hvad koster et batteri til en elbil

Der følger som regel en nødlader med til elbiler (et såkaldt mormorkabel), men den løsning er kun til nødstilfælde og bør af sikkerhedsmæssige hensyn ikke bruges som permanent ladeløsning.

Læs mere om de forskellige ladeløsninger her:

Hvordan er service og garanti på en brugt elbil?

Garantier på biler og derfor også elbiler er ofte betinget af korrekt service. Derfor er det meget vigtigt, at du gennemgår servicehæftet eller servicehistorikken, inden du køber bilen. På den måde sikrer du, at elbilen er ordentligt vedligeholdt og overholder garantibetingelserne.

Desuden skal nogle elbiler have softwaren opdateret på værkstedet, så tjek også, om det er blevet udført.

De forskellige elbil-importører har forskellige garantier. Derfor er det en god ide at læse garantibetingelserne for bilen, så du ved, hvordan du er dækket, og om der stadig er fabriksgaranti på den brugte elbil.

Honda e service

Det er især vigtigt at nærlæse, hvordan de vigtigste dele, f.eks. batteriet, er dækket af garantien. Garantien svinger ofte mellem fem og otte år alt efter bilmærke. Garantien er ofte udtryk for, hvor stor kapacitet producenten forventer batteriet har efter en given periode.

Hvor lang tid holder batterierne i en brugt elbil?

Køber du en elbil, der ikke er mere end et par år gammel, behøver du ikke bekymre dig. Er den brugte elbil ældre, kan det være en god idé at tjekke, hvad den reelle rækkevidde er. 

Hvis batterikapaciteten er faldet, vil det vise sig på rækkevidden. 

Du kan tjekke rækkevidden selv ved at lade batteriet helt op og køre batteriet fladt. På den måde ved du cirka, hvor mange kilometer den reelle rækkevidde er. Husk, at rækkevidden typisk er 20-30 procent lavere om vinteren. Det er også muligt at få tjekket batterikapaciteten hos eksempelvis FDM.

Læs mere om, hvor langt elbiler kan køre her:

Hvad skal man kigge efter, når man køber brugt elbil?

Stort set alle elbiler kan lade på tre faser. Nogle biler kan kun lade på én fase og dermed som udgangspunkt maks. 3,7 kW. Hvis din bil har kapacitet til at lade med 11 kW, så lader den på tre faser. Det betyder, at den kan lade væsentligt hurtigere end biler, som kun lader på en fase.

Den brugte elbil skal helst også have et stik til hurtigladning. Det mest udbredte er CCS-Combo.

Nogle elbiler er importeret fra udlandet og har derfor måske ikke sædevarme eller andet udstyr, som man forventer i Danmark. Tjek derfor udstyrslisten og lav også gerne din egen ønskeliste til udstyr, inden du køber en brugt elbil.

Hvordan finansierer du købet af en brugt elbil?

Det er ikke anderledes at købe en brugt elbil end at købe en hvilken som helst anden bil. Bilkøbet kan du få finansieret gennem et traditionelt billån. Nogle banker og finansieringsinstitutter tilbyder endda fordelagtige lån til elbiler.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS