Kategorier
3X Nyheder

Stor efterspørgsel: Her er tre gode bud på en brugt SUV

De danske bilkøbere er vilde med de højbenede SUV-modeller! Vi tjekker udvalget på brugtbilmarkedet op til den store påskehandel. Se de tre populære bud på en brugt SUV til familien.

Tekst: Esben Skrumsager | Foto: Bilbasen | Dato: 2. april 2019

Plads til hele familien, et godt udsyn og en robusthed, der giver sikkerhed i trafikken. Der er masser af gode grunde til SUV-modellernes popularitet. Faktisk er denne bilklasse – sammen med mini- og mellemklassen – også den mest populære biltype i Danmark ifølge rapporten, ’Sådan køber danskerne bil, 2018’, af eBay Motors.

Og populariteten på brugtbilmarkedet er heller ingen en undtagelse.

– Vi oplever en stigende interesse for brugte SUV’er. Der er en stigende interesse for nichebiler i almindelighed og SUV-modellerne i særdeleshed, siger Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen.

Heldigvis er udbuddet af brugte SUV-modeller fulgt med efterspørgslen. På 12 måneder er antallet af brugte modeller stedet med 10 procent, og i dag har Bilbasen godt 8.000 til salg (du kan søge blandt dem her).

Højbenet japaner topper SUV-listen

Det stigende udvalg af brugte SUV-modeller er markant, og antallet af søgninger er i fremdrift. Siden d. 1. januar 2019 er der foretaget mere end 3,5 mio. søgninger i alt på denne biltype på Bilbasen. Og den mest søgte model er Nissan Qashqai. I løbet af årets tre første måneder er der søgt på modellen mere end 650.000 gange på Bilbasen.

– Det er ubetinget den mest efterspurgte model i prisintervallet 125.000-250.000 kr. med mere end dobbelt så mange søgninger som nummer to på listen. Er man på udkig efter en brugt SUV, så er der ingen tvivl om, at Nissan Qashqai er et godt match i forhold til danskernes forestilling om en SUV, siger Jan Lang.

Der er cirka 600 eksemplarer af den nyeste generation af Nissan Qashqai til salg på brugtbilmarkedet lige nu. Det taler ligeledes til Qashqai’s fordel, at der er et bredt udvalg af såvel benzin- som dieseludgaver.

LÆS OGSÅ | Stor guide: Sådan køber du en ekstremt billig bil

Der er selvfølgelig også andre SUV-modeller, som gør sig godt i den hårde konkurrence. Her anbefaler Jan Lang fra Bilbasen følgende tre modeller:

Tre gode bud på en brugt SUV

Den økonomiske SUV

For godt 110.000 kr. kan du købe en Citroën C4 Cactus med 3-4 år på bagen. Designet skiller vandene, men faktum er, at den i sin tid blev kåret til Årets Bil i Danmark, og den spøjse franskmand får ros for både praktik og komfortable køreegenskaber.

Du kan se eksemplet her på Bilbasen eller søge blandt alle C4 Cactus til salg her.

LÆS OGSÅ | Langtidstest: Vi finder styrker og svagheder i Citroën C4 Cactus

SUV’en i mellemprisklassen 

Renault Kadjar  er i direkte konkurrence med Nissan Qashqai. Og det ses på priserne, der er yderst attraktive.

Renault er i det hele taget et af de billigste mærker i forhold til drifts- og serviceomkostningerne. Så Kadjar er både billig at skaffe og at holde kørende.

Se det specifikke eksempel her, eller søg blandt alle Renault Kadjar til salg.

Den eksklusive SUV

Har man lyst til en SUV med en anelse mere prestige, er VW Tiguan et godt bud. De bedste køb er kendetegnet ved, at brugtbilsprisen er mere end halveret i forhold til nyprisen, og samtidig er bilerne generelt højt udstyrede.

Der er i skrivende stund mere end 200 eksemplarer til salg, heriblandt denne Tiguan fra 2011 med en pris på under 200.000 kroner. Du kan også søge blandt samtlige VW Tiguan på Bilbasen.

SE OGSÅ | Test af VW T-Cross: Her er danskernes nye darling

Fakta: Her er de 10 mest søgte SUV-modeller på Bilbasen.dk

1. Nissan Qashqai
2. Citroën C4 Cactus
3. Peugeot 2008
4. Renault Kadjar
5. BMW X1
6. Ford Kuga
7. VW Tiguan
8.
Suzuki Vitara
9. Honda CR-V
10. Mazda CX-3

*Søgninger fortaget i prisintervallet 125.000-250.000 kr. i perioden 1/1-19 til 25/3-19

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.