Biler
juli 13, 2020

Ny rekord: Brugtbilsalget går amok

Brugt er HOT: Aldrig har Danmarks Statistik registreret flere handler med brugte biler end juni i år. Vi ser nærmere på tallene.

Af: Simon Hallenslev / d. 13. juli 2020

54.000. Så mange brugtbiltransaktioner er der registreret alene i juni måned 2020. Sammenlignet med juni sidste år, hvor der blev registreret 43.000 brugtbiltransaktioner, er der tale om en stigning på 25,6 %.

Hverken hos SKAT’s Motorregister eller Danmarks Statistik, er der før registreret et højere antal brugtbiltransaktioner – og de har altså trukket statistik på det danske bilmarked siden 1996.

Brugtvognsforhandlere har kronede dage

Antallet af brugtbiltransaktioner for første halvår af 2020 lander på 278.000 enheder, hvilket giver en forholdsvis beskeden stigning på 0,4 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det lyder ikke imponerende — men det er det faktisk, når vi taget salget af nye biler med i betragtningen.

Normalt er det nemlig sådan, at jo flere nye biler der bliver solgt, des flere brugte bliver der også solgt. Årsagen består i, at der ofte bliver taget brugte biler i bytte for nye, og de ender på brugtbilmarkedet. Men i juni har brugtbilsalget kørt solo, og overhalet det haltende nybilsalg indenom.

LÆS OGSÅ | Det er nu, du skal sælge din brugte bil

Den samlede beskedne stigning på 0,4 % sammenlignet med samme periode sidste år er altså hæmmet af nybilsalget, som stadig er meget hårdt ramt i coronakrisens kølvand. Helt præcist er salget af nye biler nede med 27 %, og det burde på papiret have en negativ effekt på salget af brugte biler.

Derudover er 41.000 af de i alt 54.000 brugtbiltransaktioner, der blev foretaget i juni måned, forhandlerbiler. Dét er det højeste antal solgte brugte forhandlerbiler i nyere tid, hvor der findes tilgængelige salgsstatistikker – altså endnu en rekord! Også maj måned viste fine takter med 36.000 solgte forhandlerbiler.

Tre gode grunde til et rekordsættende salg

Det er Bilbasens markedsanalytiker Jan Lang, der midlertidigt sætter ferien på pause for at videregive de imponerende tal for brugtmarkedet. Til udviklingen giver han tre overliggende grunde til brugtbilsalgets udvikling:

1. Brugtbilmarkedet bugnede med biler i starten af året; forhandlerne satte priserne ned, og det fik forbrugerne til at købe brugte biler. Faktisk var der allerede mange brugte biler på markedet også før corona. Da krisen brød ud og salget kortvarigt gik i stå, hobede bilerne sig op hos forhandlerne. Pandemien blev derfor en forstærkende faktor i en allerede igangværende tendens.

2. Når der er krisetegn i samfundet, skifter flere forbrugere fra ny til brugt. Vi har set, at nybilsalget er vigende og mindre end i de tidligere år, ligesom vi så det under finanskrisen.

3. Corona har givet udfordringer for den offentlige transport, og mange forbrugere der tidligere har rejst med bus eller tog, har nu købt biler – her især brugte biler. Også dét har været en forstærkende faktor til brugtbilsalgets udvikling og rekord.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS