Bilsalg, håndtryk
juni 15, 2020

Det er NU, du skal sælge din brugte bil

Imens nybilsforhandlerne stadig kæmper med coronakrisen, har brugtbilsforhandlerne kronede dage – og det kan komme dig til gode. Efterspørgslen på brugte biler er nemlig stor, og det smitter af på priserne.

Af: Simon Hallenslev / d. 15. juni 2020

Coronakrisen har trukket tæppet væk under de danske nybilsforhandlere. Fuldstændigt som vi så det under finanskrisen, er danskerne forsigtige med de store investeringer i krisetider – og det gør ondt på salget af nye biler.

På brugtbilmarkedet er det dog helt andre takter, der gør sig gældende. Her er der noget nær rekordsalg netop nu. Der blev solgt væsentligt flere biler i maj måned i år, end der blev solgt i maj måned sidste år. Med hjælp fra Bilbasens markedsanalytiker, Jan Lang, kigger vi nærmere på, hvad brugtbilsalget og -efterspørgselen betyder for dig.

Dér, hvor skoen trykker

Lad os starte med at se på, hvad det er, coronakrisen konkret har gjort ved bilmarkedet i Danmark. Til at starte med blev vi alle beordret til at blive hjemme. Derfor kom danskerne naturligt ikke ned til forhandleren for at sætte en krusedulle på en ny bil.

Da krisen for alvor rasede, lukkede bilfabrikker i hele verden ligeledes ned for produktionen af nye biler. Det har forlænget leveringstiderne på fabriksnye biler betragteligt. Bliver ventetiderne for lange, springer køberne fra.

Også brugtmarkedet måtte holde lukket, da krisen var på sit højeste. Det betød, at bilerne på lager ikke blev afsat. Udbuddet voksede men efterspørgslen kunne ikke følge med, fordi alle sad hjemme i karantæne. Men nu er landet så småt åbnet op igen; så hvad så?

Stor efterspørgsel på din brugte bil

Det store udbud af brugte biler, som forhandlerne er brændt inde med under karantænen, presser priserne i bund. Dét har danskerne i den grad fundet ud af her efter genåbningen. De brugte biler er med andre ord revet væk.

Her tilføjer Jan Lang, at der for bare et par måneder siden var over 70.000 biler til salg i Danmark. I dag er der i omegnen af 60.000 biler til salg. Og selvom det stadig er mange, så er det et ganske betragteligt fald på kort tid.

SE OGSÅ | Video: Sådan sikrer du det bedste billån

Nyere brugte biler med 3-6 år på bagen går som varmt brød. Her får du nemlig fortsat en tidssvarende bil med højt sikkerhedsniveau til godt halvdelen af, hvad en tilsvarende ny model koster. Det er en besparelse, der betyder noget for husholdningsbudgettet hos de kriseforsigtige danskere.

Faktisk er salget af de nyere brugte biler så stort, at forhandlerne har udfordringer med at finde erstatningsbiler for dem, de sælger. Det betyder, at du lige nu kan gå ud og score en væsentligt bedre pris for din brugte bil, end du kunne for blot et par måneder siden.

På tværs af klasser

Hvor de brugte mikrobiler igen har fået sin opblomstring, fordi pendlere i mindre grad har lyst til at tage offentlig transport grundet smittefrygt, er der ikke én klasse, der ellers stikker ud på brugtvognsmarkedet.

Den store efterspørgsel fordeler sig over en bred vifte af biler: Fra mikroklassen til mellem- og firmabilsklassen, mens de populære SUV’er og MPV’er også fortsat ligger godt til i salgsstatistikkerne.

LÆS OGSÅ | Redaktionen anbefaler: Fedeste firmabil til maks 350.000 kroner i beskatning

Og som om det ikke var gode nyheder nok for dig, at du kan kræve en pæn sum for din brugte bil, så er du, grundet krisen, muligvis også tættere på at kunne købe din drømmebil fra ny, end du nogensinde har været.

Forhandlerne af fabriksnye biler er nemlig fortsat pressede. De har mange modeller, de ikke har fået skudt af, og derfor køres der i disse dage regulære knaldtilbud på spritnye biler. Så mens du kan kræve rekordhøje priser for din brugte bil, kan du samtidig købe en ny bil for rekordlave priser. Det er med andre ord nu, du skal slå til!

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS