Kategorier
Nyheder

Crash: Danmarks Hurtigste elbil kører i marken

Af: Esben Skrumsager  / d. 23. juni 2015

På denne nye video kan du se fætrene Hans Henrik Thomsen og Glenn Nielsens TC X halvandet gennemløb på Danmarks Hurtigste Bil.

 

Under navnet True Cousins er deres mål at bygge verdens hurtigste el-bil og deres første version, TC 9, var allerede temmelig hurtig med en tid på de 402 meter på 10,7 sekunder. Det er præcis samme tid som en Ferrari 599XX. Ret godt gået med en VW boble-kitcar, en batteripakke produceret til fjernstyrede helikoptere og en motor fra en gaffeltruck.

Den nye bil vejer det samme, men har to motorer frem for én og controllere, der kan levere op til 1.200 hk til motorerne. Samtidig er VW-bunden skiftet ud med en professionelt bygget rør-ramme.

Det bør være forrygende hurtigt, og det er det også. Desværre var støddæmperne på bilen ikke indstillet optimalt, og det sendte TC X og Glenn Nielsen sidelæns ud på rapsmarken ved andet gennemløb.

Her kan du se de to løb. Hvis ikke du får en klaustrofobisk fornemmelse, når Glenn kravler ind i bilen, så er du i øvrigt for sej. :

Du kan følge fætrene på Facebook.

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.