juni 20, 2024

Danmark har det dyreste benzin i Europa

Du finder ingen tankstation i Europa, Storbritannien eller USA, der har dyrere benzin end dem, som du tanker på herhjemme.

TEKST Simon Hallenslev FOTO Bilbasen

Ikke engang en amerikansk auktionarius med cowboyhat kan tælle så hurtigt, som pristælleren på en dansk benzinstander. Sammenligner man med andre benzinstandere i Europa, Storbritannien og USA, er der faktisk ingen, der tæller så hurtigt som de danske.

Med tal fra GlobalPetrolPrices har britiske XCite Car Leasing lavet en rangliste over brændstofpriser i 22 EU-lande samt Storbritannien og USA. Her tager Danmark førstepladsen over pris pr. liter benzin. Og selvom vi stadig ligger i den tunge ende på strøm og diesel, er der andre lande, der er værre stillet.

Italien er dyrest

På den samlede rangliste vurderes der ikke kun benzinpriser. Her indgår også dieselpriser samt prisen på strøm til elbiler, hvor antallet af ladestandere pr. kvadratkilometer også indgår i landenes samlede score. Tager man alle faktorer med, er Danmark ikke dyrest. Det er Italien derimod.

Italienerne er sjettedyrest på benzin- og diesel, mens de er dyrest, når elbilerne skal lades op. De er skarpt efterfulgt af Schweiz, der har den dyreste diesel i Europa, og dernæst Storbritannien, der scorer dårligt grundet høje priser på strøm til elbiler.

Samlet set lander Danmark på en femteplads over de dyreste brændstofpriser. Vi er dyrest på benzin, ottende dyrest på diesel og sjettedyrest på elpriser. Kun vores solide infrastruktur til opladning af elbiler redder os fra en tarvelig bundplacering, da vi, sammen med Holland og Belgien, her ligger i spids.

I den modsatte ende finder vi USA, der er listens billigste land, når det kommer til brændstof. Det skyldes i høj grad priserne på benzin og diesel, der lyder på henholdsvis 6,88 og 6,84 kr. pr. liter. Også prisen pr. kWh er 50 procent billigere, end den er i Danmark. I hælene på USA finder vi Tyrkiet, der ligeledes er billig over hele linjen. Ingen af de to er dog imponerende, når det kommer til infrastruktur til elbiler.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS