Kategorier
Nyheder Ugens fund

Ugens fund: Her er Danmarks måske mest gakkede Golf

Der er biler, der sniger sig ubemærket langs kantstenen i tom tristesse. Og så er der biler som denne VW Golf, der møder verden med et smil.

Af: Ebbe Sommerlund  / d. 19. december 2018

Du vil have en amerikanerbil. Et dollargrin. Du har ikke rigtig råd. Du har penge til sådan en VW Golf II med automatgear. Og det eneste, der lugter af amerikaner i sådan én er automat-gearet. Hvad gør du nu?

LÆS OGSÅ: Bilbasens vilde biler: Vi tester brugt Porsche til 3 millioner

Du laver den da bare om americano-style. Og hvad er det der kendetegner et rigtigt dollargrin? Svaret er krom. Jo mere krom, desto bedre.

Hvad er der mere? Læder. Ikke bare læder. Rødt læder. Og ikke bare rødt læder. Rødt instrumentbord. Rødt rat. Røde tæpper.

LÆS OGSÅ: Sådan spotter du en civil politibil

Yes! Nu er den ved at være der. Men der mangler noget. Krom-kofangere. Krom anhængertrækskjuler. Og en amerikaner-grill – bulletstyle. Og et Ford Sunliner klistermærke. Nu er den der. Uno Golfo americano. Og den er til salg i Valby!

Se den på Bilbasen her – hvis ikke den allerede har fået en glad, ny ejer.

Måske har jeg fået for meget kaffe, men det her er jo bare fantastisk, hvis jeg skal sige min mening. Som tidligere redaktør for et tuningsmagasin har jeg naturligvis set lidt af hvert. Noget af det helt vilde. Og ofte i en håndværksmæssig kvalitet, der er nærmest overjordisk.

LÆS OGSÅ: Lada Niva – en legende til salg

Sådan er denne Golf ikke. Den er … hvad skal man sige… rustik. Men den er et symbol på ånden for bilbygger: Lav det, du synes er fedt.

En VW Golf der gør mig glad

Jeg vil nok have smækket et par krom-skærmkanter på og nogle andre fælge, men et projekt er jo aldrig færdigt. 50.000 kr. er måske også til den stejle side for en VW Golf 1,6 automatic.

Men jeg vil gerne råbe hurra for en bil, der udstråler livsglæde. En bil der ikke er sort eller grå. En bil der ikke er én i rækken af dødssyge hverdags biler. Hatten af for den tidligere ejer.

Hey, det er en god dag. Det er snart jul, og den her bil gjorde mig glad som en julenisse. Du kan se flere billeder og specifikationer på bilen i salgsannoncen på Bilbasen.

SE OGSÅ: Bilbasens vilde biler: Vi tester brugt Porsche til 3 millioner

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.