Kategorier
Video

Mig & min bil: Jacks heftige Datsun med vilde detaljer

Hvis en Porsche bliver for kedelig, kan man jo bare bygge sin egen udgave af en japansk sportsvogn med mange flere hestekræfter. Det har Jack Rasmussen i hvert fald gjort, og resultatet er for sindssygt! Mød Jack og hans voldsomme Datsun i videoen her.

Video: Anders Berner  | Dato: 23. august 2019

Det er stukket helt af for Jack Rasmussen. Han er mekaniker og har sit eget værksted på Sjælland, men selvom han har mange biler holdende er der særligt én, der springer i øjnene; en brun sag med så mange vilde detaljer, at man tror, det er løgn.

Jack har nemlig kastet sin kærlighed på en Datsun 240Z fra 1971, som han har givet den helt store overhaling. Hvis modellen ikke siger dig det store, kan man kort fortalt sige, at Datsun 240Z er en japansk sportscoupé, som blev lanceret i 1969 som et billigt alternativ til biler som Porsche 911 og Jaguar E-Type.

Derfor valgte Jack en Datsun

Netop en Porsche 911 ville for mange være et mere naturligt valg, når friværdien i hytten med alderen når et niveau, hvor man som midaldrende mand kan kaste penge efter en sportsvogn. Men sådan skulle det ikke være:

– Sagen er, at jeg har haft en Porsche 911 Turbo, men det var alt for kedeligt, så jeg tænkte, at jeg ville finde på noget andet, fortæller Jack Rasmussen.

LÆS OGSÅ | Bilbasens begynderguide til køb af Porsche 911

Og det andet blev altså en Datsun, som egentlig var et projekt, der skulle kaste en ond drag-racer af sig. Den skulle slet ikke have nummerplader på. Men tingene udviklede sig, og til slut blev bilen så gennemført lækker, at Jack nu ikke nænner at mishandle den på striben i samme grad, som det oprindeligt var intentionen.

I videoen her kan du måde Jack Rasmussen og hans Datsun 240Z:

Fakta: Historien om Datsun

Datsun blev etableret som producent og selvstændigt bilmærke i 1931. Efter få år blev mærket overtaget af Nissan, og fra 1958 og 30 år frem var det kun biler, der blev eksporteret af Nissan, der gik under mærkebetegnelsen Datsun, men i 1986 udfasede japanerne Datsun som selvstændigt bilmærke.

I 2013 relancerede man Datsun som et discount-bilmærke til U-lande.

Datsun er blandt andet kendt for modellerne 510, S130, 280ZX og Go. Det er dog på vores breddegrader særligt Fairlady-serien af roadsters, som  dækker over S30, 240Z, 260Z og 280Z, der forbindes med det japanske bilmærke.

TIL SALG | Søg efter Datsun til salg på Bilbasen

 

Videoen med Jack og hans bil er en del af serien “Mig & min bil”. Følg Bilbasen på YouTube for at se kommende afsnit i serien.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.