Har du råd? – Priserne i top 10 udelukker mange
Gennemsnitsprisen på de 10 mest populære biler i 2024 i Danmark er langt over, hvad mange har råd til. Måske derfor er salget af nye personbiler i Danmark lavt lige nu.
Af: Bilbasen Blog / d. 20. juni 2021
Har du nogle gange behov for at køre, men ikke ofte nok til, at det kan betale sig at købe din egen bil?
LÆS OGSÅ | Fordele og ulemper ved delebil
Så har du sandsynligvis overvejet en delebil. Delebilsordninger vinder indpas i Danmark. I landets større byer kan du vælge mellem flere forskellige udbydere.
I denne artikel får du en oversigt over de forskellige udbydere af delebiler i Danmark. I oversigten fokuserer vi på de største udbydere, men hvis du ikke kan finde en udbyder af delebiler i din by, kan du kontakte organisationen Danske Delebiler. Danske Delebiler har kendskab til de mange små og lokale udbydere rundt omkring i landet.
ShareNow er oprindeligt en tysk bybilsordning, som står på skuldrene af en fusion mellem de to udbydere car2go og DriveNow. Konceptet fungerer sådan, at du ved hjælp af en app finder en bybil. Du låser også bilen op via appen. Du kan leje bilen i op til to dage og køre, hvor du vil. Du skal blot stille bilen tilbage i ShareNows område, når du er færdig med dit lejemål. Minutpriserne starter ved to kroner. Du kan også vælge at leje biler i timer eller dagspakker.
ShareNow er Europas største udbyder af delebiler. Udbyderen har 11.000 biler i 16 europæiske storbyer. I Danmark er ShareNow tilgængeligt i København. Udbyderen tilbyder både benzinbiler og elbiler.
En elbilsbaseret delebilsordning som fungerer ved, at du først downloader udbyderens app. Du indtaster nogle få informationer om dig selv og får dit kørekort tjekket. Er alt, som det skal være, kan du ved hjælp af appen finde udbyderens nærmeste bil, som du låser op via appen. Bilen skal afleveres i en bestemt zone, men du kan også lave et såkaldt stopover, hvor du parkerer bilen, men fortsætter dit lejemål. Udbyderen sørger for at lade bilerne op. Minutprisen starter ved to kroner.
Green Mobility er tilgængeligt i otte europæiske byer herunder København og Aarhus med 950 elbiler sammenlagt.
Du tilmelder dig via udbyderens hjemmeside. Efterfølgende får du tilsendt en personlig (og fysisk) nøglebrik, som giver dig adgang til udbyderens biler. LetsGo fungerer sådan, at du reserverer bilen online og vælger den biltype og placering, som passer dig. Du henter bilen ved den reserverede parkeringsplads, låser bilen op med nøglebrikken og kører afsted. Prisen er afhængig af hvilken type abonnement, du har, men er som regel omkring to kroner per minut.
LetsGo har 250 delebiler med deres egne faste p-pladser. Udbyderen har biler i København, Aarhus, Odense og Roskilde. LetsGo stiller både elbiler, benzinbiler og hybridbiler til rådighed.
Dansk delebilsordning som udspringer fra Horsensområdet med fokus på elbiler. Proceduren er simpel: Du går ind på udbyderens hjemmeside og finder det TADAA!-område, der ligger tættest på dig. Tilmeld dig med kørekort og kreditkort. Når du er tilmeldt, kan du finde og booke biler via appen, som du også bruger til at låse bilerne op med. Nøglen finder du i handskerummet. Du afleverer bilen, hvor du hentede den og sætter bilen til opladning. Prisen afhænger af hvilken prispakke, du vælger, men kan være helt nede omkring en krone per minut.
TADAA! har biler i hele Danmark fra Nordjylland til Sønderjylland, Fyn, Sjælland og hovedstadsområdet. Udover løsninger til private bilister har udbyderen produkter til boligforeninger, kommuner m.m.
Gennemsnitsprisen på de 10 mest populære biler i 2024 i Danmark er langt over, hvad mange har råd til. Måske derfor er salget af nye personbiler i Danmark lavt lige nu.
Her er tre biler, der ved første øjekast ligner noget, der er skabt til børnebefordring og indkøbsture – men lad dig ikke narre! Bag det afdæmpede ydre gemmer der sig kræfter nok til at gøre selv den mest selvsikre GTI-ejer nervøs.
Den lille elektriske Renault 5 E-Tech Electric med rækkevidde op til 410 kilometer fås på privatleasing fra 2.995 kr. Alle varianter er med i privatleasingvarianter, og engangsydelsen er 4.995 kr.
Den elektriske Ford Explorer har høstet ros for at udnytte det fulde potentiale af den VW-platform, den er bygget på. Spørgsmålet er bare, om det er nok til at hamle op med en stærkt prissat Renault Scenic E-Tech Electric?
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.