juni 20, 2021

Delebiler: Oversigt over forskellige udbydere

I denne artikel får du en oversigt over de forskellige udbydere af delebilsordninger på det danske marked. Hvis du har et begrænset kørebehov, men nogle gange har brug for en bil, kan delebiler være den helt rigtige løsning for dig.

Af: Bilbasen Blog / d. 20. juni 2021

Har du nogle gange behov for at køre, men ikke ofte nok til, at det kan betale sig at købe din egen bil?

LÆS OGSÅ | Fordele og ulemper ved delebil

Så har du sandsynligvis overvejet en delebil. Delebilsordninger vinder indpas i Danmark. I landets større byer kan du vælge mellem flere forskellige udbydere.

I denne artikel får du en oversigt over de forskellige udbydere af delebiler i Danmark. I oversigten fokuserer vi på de største udbydere, men hvis du ikke kan finde en udbyder af delebiler i din by, kan du kontakte organisationen Danske Delebiler. Danske Delebiler har kendskab til de mange små og lokale udbydere rundt omkring i landet.

Delebiler: Oversigt over udbydere

ShareNow

ShareNow er oprindeligt en tysk bybilsordning, som står på skuldrene af en fusion mellem de to udbydere car2go og DriveNow. Konceptet fungerer sådan, at du ved hjælp af en app finder en bybil. Du låser også bilen op via appen. Du kan leje bilen i op til to dage og køre, hvor du vil. Du skal blot stille bilen tilbage i ShareNows område, når du er færdig med dit lejemål. Minutpriserne starter ved to kroner. Du kan også vælge at leje biler i timer eller dagspakker.

ShareNow er Europas største udbyder af delebiler. Udbyderen har 11.000 biler i 16 europæiske storbyer. I Danmark er ShareNow tilgængeligt i København. Udbyderen tilbyder både benzinbiler og elbiler.

Læs mere om ShareNow

Green Mobility

En elbilsbaseret delebilsordning som fungerer ved, at du først downloader udbyderens app. Du indtaster nogle få informationer om dig selv og får dit kørekort tjekket. Er alt, som det skal være, kan du ved hjælp af appen finde udbyderens nærmeste bil, som du låser op via appen. Bilen skal afleveres i en bestemt zone, men du kan også lave et såkaldt stopover, hvor du parkerer bilen, men fortsætter dit lejemål. Udbyderen sørger for at lade bilerne op. Minutprisen starter ved to kroner.

Green Mobility er tilgængeligt i otte europæiske byer herunder København og Aarhus med 950 elbiler sammenlagt.

Læs mere om Green Mobility

LetsGo

Du tilmelder dig via udbyderens hjemmeside. Efterfølgende får du tilsendt en personlig (og fysisk) nøglebrik, som giver dig adgang til udbyderens biler. LetsGo fungerer sådan, at du reserverer bilen online og vælger den biltype og placering, som passer dig. Du henter bilen ved den reserverede parkeringsplads, låser bilen op med nøglebrikken og kører afsted. Prisen er afhængig af hvilken type abonnement, du har, men er som regel omkring to kroner per minut.

LetsGo har 250 delebiler med deres egne faste p-pladser. Udbyderen har biler i København, Aarhus, Odense og Roskilde. LetsGo stiller både elbiler, benzinbiler og hybridbiler til rådighed.

Læs mere om LetsGo

TADAA!

Dansk delebilsordning som udspringer fra Horsensområdet med fokus på elbiler. Proceduren er simpel: Du går ind på udbyderens hjemmeside og finder det TADAA!-område, der ligger tættest på dig. Tilmeld dig med kørekort og kreditkort. Når du er tilmeldt, kan du finde og booke biler via appen, som du også bruger til at låse bilerne op med. Nøglen finder du i handskerummet. Du afleverer bilen, hvor du hentede den og sætter bilen til opladning. Prisen afhænger af hvilken prispakke, du vælger, men kan være helt nede omkring en krone per minut.

TADAA! har biler i hele Danmark fra Nordjylland til Sønderjylland, Fyn, Sjælland og hovedstadsområdet. Udover løsninger til private bilister har udbyderen produkter til boligforeninger, kommuner m.m.

Læs mere om TADAA!

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS