Kategorier
Test og anmeldelser Video

Den bedste Audi til under 300.000 kr.

Hvis budgettet topper ved 300.000 kr. men du bare vil ha’ Audi er der mange muligheder

Video: Anders Berner  | Dato: 10. maj 2019

Ny Audi til 300.000 kr. Det lyder ikke så nemt, men der er faktisk hele to helt fabriksnye Audimodeller, der opfylder den præmis.

Den første er Audi A1, som er helt ny på det danske marked og som erstatter den A1, som blev lanceret helt tilbage i 2010.

2010-modellen var ikke bestemt ikke Audis mest populære model – måske fordi den ikke matchede den gængse Audikørers opfattelse af hvor stor en Audi som minimum bør være. Ikke desto mindre var det en fuldfed og enormt kapabel lille størrelse.  Den var bygget i samme flotte finish og materialer som de dyrere Audier, og den kørte som en drøm. At den så var håbløs som familiebil var prisen man måtte betale for det kompakte ydre og vævre styremåde.
En ny A1 er på markedet. Startprisen er knap 275.000 kr. lige nu – og om kort tid vil du kunne købe en basisudgave af Audi A1 til knap 250.000 kr.

LÆS OGSÅ: Nu kan du få jydekrog på din Tesla Model 3

Den nye A1 er på de fleste måder en glimrende bil. Under motorhjelmen finder du blandt andet den rigtigt fine 1,0’er med tre cylindre, som Audi, VW og hvad de ellers hedder i koncernen, har benyttet i årevis. En lækker lille sag med turbineagtig sound.

Bag rattet finder du de fleste af de features du kender fra de dyrere Audi’er – et helt igennem fremragende infotainmentsystem – og når du har fået fart i den lille bil opdager du, at den styrer bedre – udfra en sportslig betragtning – end stort set alt andet, som Audi har på hylden for tiden.

Der er også god plads i bagsædet hvilket der bestemt ikke var i den tidligere udgave af Audi A1. Men træerne vokser ikke ind i himlen – heller ikke hos Audi, så i filmen herunder vil du kunne se vores bud på alternativer til den lille A1 – nyt som brugt til under 300.000 kr.

 

 

 

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.