januar 24, 2024

Den nye Opel Crossland hedder Frontera

Der bliver ikke en ny generation Opel Crossland. Den kedelige crossover afløses af en mere kantet og “sej” model, der genopliver det gamle modelnavn Frontera. En elbil er med fra starten.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Der er de ikoniske Opel-modeller – som Kadett – og så er der dem, som ingen kender. Frontera er ikke navn, ret mange danskere vil forbinde med Opel, for modellen er en grov firehjulstrækker fra 1990’erne – og Frontera var en dyr arbejdshest, ikke en fornuftig, prisbillig familiebil, som Opel ellers er kendt for.

Men Frontera vender alligevel tilbage som navnet på en Opel-model. Når den triste, men praktiske og fornuftige crossover Crossland senere i år endelig får en afløser, så kommer den til at hedde Frontera. Slut med Crossland, som åbenbart ikke længere giver Opel gode associationer.

Frontera-navnet, som kommer af en by på de Kanariske Øer, skulle ikke virke helt malplaceret på Crossland-afløseren, for som de første mørke billeder af bilen viser, bliver den mere kantet og, som Opel siger, robust. Tænk på den lidt som en Mercedes GLB.

Den elektriske udgave er med fra start

Der er ikke meget at se på de to billeder, hvor navnet Frontera lyser op i neon bag bilen. Men det er ikke til at overse, at Frontera bliver større. Den kan også umiddelbart kun blive mere spændende at se på end Crossland.

Frontera har brug for at vokse i forhold til Crossland, så der kan blive lagt afstand til Mokka. Lige nu kæmper Mokka og Crossland om de samme kunder, fordi de i størrelse og pris ligger tæt på hinanden.

Crossland fås kun med benzinmotor, mens Mokka også fås som elbil. Frontera kommer fra produktionsstart som elbil, i tillæg til benzinudgaverne. Selv om vi håber meget på, at Opel her vil introducere den nye Stellantis-platform STLA, må vi erkende, at det er mere sandsynligt, at Frontera nok kører med samme elmotor med 156 hk og batteri på 54 kWh, som giver en rækkevidde omkring 400 kilometer i hvad der føles som uendeligt mange bilmodeller fra Citroën, Peugeot, Jeep og Opel selv.

Det er tal, der kun lige giver mening for en helt ny elbil, ligesom den kun vil kunne lynlade med op til 100 kW. Vi håber, Frontera har noget nyere at byde på, og det får vi se, når vi ser den nye crossover og får flere detaljer – og der skulle ikke være længe til.

For alle med hang til nostalgia og forsvundne tider, er der herunder fire billeder af den originale Opel Frontera. Vi vil rigtig gerne have, at den nye kommer som cabriolet, men så langt rækker nostalgien ikke hos Opel.

Del artikel:

Se brugte Opel Crossland til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS