december 26, 2023

Opel Corsa med den nye front til 159.990 kr.

Faceliftet af Opel Corsa er virkelig et facelift – fronten er lavet helt om. Den lille Opel er nu i Danmark i nyeste udgave, og den fås med 75 hk til 159.990 kr.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Der sker noget i mini-klassen for tiden. Faceliftede udgaver af Hyundai i20 og Renault Clio er kommet til Danmark, og nu har Opel dansk premiere på den faceliftede Corsa.

Af de tre er det Corsa, der har været gennem den største tur, når det kommer til designet. Som en af de sidste Opel-modeller har den fået en glat front med Vizor-designet og sort Opel-logo – som debuterede med den nyeste generation Mokka. Corsa ser mindre flink, mere skarp ud.

Opel mangler endnu at offentliggøre priser på den elektriske Corsa Electric, så det er benzinudgaver med manuel gearkasse (en ny 48 volt hybrid kommer muligvis senere), der står hos forhandlerne. Priserne starter ved 159.990 kr.

Kampagnepris, men den varer sikkert ved

Den forfinede Corsa lanceres til introduktionspriser, hvor man tilsyneladende sparer op til 45.000 kr. Den billigste Corsa skulle koste 199.990 kr., men den koster altså 159.990 kr. fra nu og frem til 31. januar 2024.

Men vi ser ikke for os, at nogen efter den 31. januar kommer til at betale “fuld pris” for en Corsa, for det ville være en pris, der slet ikke er konkurrencedygtig. Desuden er vi vant til at se den slags tricks og slagtilbud, eller hvad man nu kan kalde dem, fra importøren bag Opel (og mærker som Fiat, Peugeot, Citroën, Mitsubishi).

Basis-Corsa til 159.990 kr. genopliver et gammelt navn hos Opel til udstyrsniveauet: City. Corsa City har en 1,2-liters trecylindret motor uden turbo, som yder 75 hk. 5-trins manuel gearkasse er standard, og selv om motoren lyder svagelig, fungerer den fint i den lille og ret lette Corsa.

Corsa City har desuden metallak (Sølv Kristal) LED-forlygter, automatisk nødbremse, aircondition, fartpilot, læderrat med varme, varme i forsæderne, el-ruder foran, infotainmentsystem med 5″ skærm (ikke Apple CarPlay/Android Auto), p-sensorer bag og armlæn mellem forsæderne.

Prislisten og “Byg din bil”-funktionen er ikke enige om udstyrsniveauet i Corsa City – nødbremse og p-sensorer bag mangler på udstyrslisten på prislisten, men da begge dele skal være standard i EU fra sommeren 2024, går vi ud fra, at byg-bil-funktionen viser det rigtige.

Corsa Sport med 100 hk og glastag til 199.990 kr.

Til Corsa med benzinmotoren med 75 hk er der to yderligere udstyrsniveauer: Elegance og Sport. Elegance-versionen koster 179.990 kr., og skal der stå Sport på Corsa (i hvert fald på slutsedlen, for det står ikke på bilen), er prisen 184.990 kr.

Corsa Elegance har 16″ alufælge, tågeforlygter, sort tag med kulfiber-look, nyt infotainmentsystem med 10″ touchscreen, trådløs opkobling til Apple CarPlay (der står ikke noget om Android Auto, så vi går ud fra, det foregår med kabel), fire el-ruder, bakkamera og p-sensorer foran.

Corsa Sport giver en rigtig fin opgradering i forhold til Elegance-versionen til kun 5.000 kr.; 17″ alufælge, panoramaglastag og automatisk klimaanlæg er et fund til prisen.

I Corsa Sport er der mulighed for at opgradere i motorrummet, hvis 75 hk bliver for lidt af det gode. Til 15.000 kr., til en samlet pris på 199.990 kr., kører Corsa Sport med en turboversion af 1,2-liters motoren. Den har ikke bare 25 hk mere – 100 hk – men også næsten dobbelt så kraftigt drejningsmoment (205 Nm mod de 118 Nm i den turboløse) og 6-trins manuel gearkasse.

Del artikel:

Brugte Opel Corsa til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Elon Musk: Tesla Roadster kommer i 2025

November 2017. Det var dér, Tesla afslørede den anden generation af Roadster. Nu er vi i marts 2024, og den elektriske sportsvogn er stadig ikke på gaden – men hvis vi skal tro Elon Musk, er ventetiden næsten forbi.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS