februar 11, 2024

Ny Audi RS6 GT er vildere end nogensinde før

Audi RS6 står øverst på mange ønskelister, fordi den kan lidt af det hele. Nu bygger Audi en hårdkogt særudgave, der måske bliver den sidste ‘rigtige’ RS6’er, før der kommer strøm på menuen. Vi ser nærmere på Audi RS6 GT.

TEKST Rasmus Christiansen FOTO Audi PR

Hvis du har haft “én bil til resten af livet“-samtalen med dine kammerater, så ved du også, at Audi RS6 er så sikker som amen i kirken. Den første Audi RS6 blev produceret i 2002, og siden da har den vundet hjerterne hos bilnørder med hang til pragmatiske stationcars på steroider. Nu lancerer Audi en ekstra hårdkogt særudgave, kaldet RS6 GT, der er lidt vildere i både farvevalg og specifikationer.

Audi RS6 GT er langt hen ad vejen den samme bil som en RS6 Performance med kun få ændringer. Det er den samme twin-turbo 4.0-liters V8, der dog er vredet op til 621 hk. Det betyder, at accelerationen til 100 km/t sker på 3,3 sekunder, 0,1 sekunder hurtigere end en Audi RS6 performance. Turen fra 0 til 200 km/t er klares på 11,5 sekunder, og GT fortsætter glædeligt helt op til 305 km/t.

Legendarisk design 

Mange vil nok kigge på Audi RS6 GT og undre sig over farvevalget. Det specielle design er ikke et nyt skud fra hoften, men derimod et design fra den legendariske Audi 90 IMSA GTO racerbil.

Den legendariske racer tog de amerikanske motorsport-serier med storm, og var med til at overbevise amerikanerne om, at Europa også kunne bygge hårdkogte racere. De røde, hvide og sorte farver var alle at finde på den vindende bil, der med 710 hk fra 5 cylindre fik hårene til at rejse sig på samtlige tilskuere.

Audi 90 IMSA GTO er en ren og skær legende i Audi-regi, som Audi nu fejrer med særudgaven af RS6 GT.

Indvendigt i RS6 GT er der et sort læder og alcantara med røde syninger. Audi har bygget nye skålsæder med blottet kulfiber på bagsiden specielt til RS6 GT. I center konsollen er der et badge som sikrer, at du aldrig glemmer, hvor sjælden dit farverige Autobahn-missil i virkeligheden er. 

Den nye Audi RS6 Avant GT bliver delvist håndbygget med carbon motorhjelm, spoiler, forskærme og udvendig wrap af designere og ingeniører i Ingolstadt. Der er endnu ikke offentliggjort nogen pris på specialudgaven, men det forventes ikke at blive et problem for Audi at få afsat de 660 stk der produceres. 

Den sidste “rigtige” RS6’er

Den mest ekstreme RS6’er til dato bliver højst sandsynligvis den sidste nye RS6’er uden hybrid eller elmotorer. Det forventes, at Audi lancerer den nye elektriske RS6 i løbet af 2024, med rygter om helt op til 800 hestekræfter. Om 800 elektriske hestekræfter og endnu hurtigere 0-100 km/t tider vil være nok til at leve op til det legendariske RS6 navn, vil kun tiden vise.

Del artikel:

Find brugte Audi RS6 til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Rasmus Tønder Christiansen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS