oktober 6, 2023

Ugens Fund: Bliv kørende som kongen af Le Mans med Toms tidligere RS6

Denne ugens fund er en familiefars vådedrøm og så har den tidligere tilhørt en dansk racerlegende.

AF: Zacharias Lund FOTO: Salgsbilleder

Det er ikke hvem som helst, der tidligere har ejet denne familieslæde. Man kommer nok ikke i nærheden af at ramme samme niveau kørselsmæssigt, men man kan da nyde de 605 hk og den vellydende V8’er.

Det er den gode Tom Kristensen, der tidligere har ejet denne Audi RS6. Nu er det altså muligt at købe Le Mans-ikonets gamle stationcar. 

Det er de færreste der kan sige, at de ejer en Le Mans-vinders gamle bil og især ikke en nidobbelt en af slagsen. Det er dog muligt nu, og du kan blive klogere på den brølende stationcar lige her. 

Nidobbelt vinder

Gennem tiden har Tom Kristensen kørt for forskellige teams, herunder Bentley og Audi. Det er dog hos de sidstnævnte tyskere, at han blev hængende længst, og også her, han har trukket flest sejre i hus.

Det betyder, at Tom Kristensen har en forkærlighed for de fire ringe. Derfor har han ejet et par forskellige Audi’er gennem tiden. Han har blandt andet haft en Audi R8 GT, der kun blev lavet 333 styks af og så har han sin Audi R18 Le Mans-racer stående hjemme i sin garage. Denne Ugens fund har også stået i garagen ved racerkøreren og mon ikke der er blevet brændt gummi i den. 

Da det er en ‘Performance-variant’ har den 45 hk ekstra at lege med, så den nu har 605 hk fremfor de 560 hk en standard RS6’er har.

Om nogen vil Tom Kristensen i hvert fald have godt styr på det firehjulstrukne monster af en stationcar. Skulle jeg overlevere min bil til en tilfældig, ville jeg nok føle mig ret sikker med Tom K bag rattet. Man er ikke nidobbelt vinder for sjov.

Selvom det er svært at lade Kristensens køreegenskaber indgå i handlen, så har man med denne maskine mulighed for at føle sig lidt som legenden på tomme landeveje. Ikke at man skal stile efter at ramme samme hastigheder som Tom K på Mulsanne-langsiden, men man kan da drømme lidt. 

Audi RS6 Performance

Motor: V8, 3.993 cm3, benzin
Ydelse:
 605 hk / 750 nm
0-100 km/t:
 3,7 sekunder
Tophastighed: 
305 km/t
Forbrug: 
10,4 km/l
Mål (L/B/H): 
498/194/146 cm
Køreklar vægt: 
2.025 kg


Drømme familieslæde

Hvem vil ikke gerne have en RS6 holdene i indkørslen? Stod jeg som familiefar med en flok unger og kunne vælge frit fra alle hylder, havde denne nok været i top tre. En stationcar top tre, der består af Mercedes E63s, BMW M5 Touring og så denne Audi RS6.

Det kan godt være, at en Skoda Octavia er praktisk og en Volvo V60 er sikker, men kan de runde 305 km/t på en Autobahn? Næppe. Det er her Audi RS6 adskiller sig fra de resterende stationcars. For hvor de nærmeste rivaler E63s og M5 Touring begge er begrænset til 250 km/t, så trækker denne Ugens fund op over 300 km/t. 

Her får de otte cylindre virkelig lov til at arbejde og så bevæger man sig pludseligt 84 meter i sekundet. Alt dette kan ske med børn på bagsædet og vovse i bagagerummet, men det er vist bedst at holde hastigheden på et mere anstændigt niveau, hvis bilen er fyldt med guldklumperne. 

RennSport

RennSport eller bare RS er betegnelsen for Audis performancebiler. En ting er sikkert, det er heftige biler, der er alt andet end kedelige, når RS indgår i modelbetegnelsen. ‘RS’ startede ud med at brag tilbage i 1994, hvor Audi og Porsche i samarbejde udviklede RS2 Avant. Det skulle vise sig at blive starten på en lang række RS-modeller og sikke en modelrække det er blevet til. 

På tværs af modelprogrammet har stort set alle modeller fået en RS-variant undtagen A1 og A2. Det har ført til nogle notoriske biler såsom RSQ8 med samme motor og platform som Lamborghini Urus, den potente hatchback RS3 og så RS6, der nok tager titlen som den mest kendte RS-model i flokken

Når selveste Mister Le Mans har ejet den, så må der være noget om snakken. Der er i hvert fald ingen undskyldning for ikke at smile, hvis man kommer ud til sådan en her hver morgen.

Er du fan af RennSport, Le Mans eller på udkig efter en ny familiebil, er her et bud på din næste bil. Så har netop denne tilhørt en af historiens bedste racerkører, hvilket man kan prale med ud i byen. Den kan blive din for 370.000 kr. (uden afgift) og så er du altså godt kørende. 

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Flere Audi RS6 til salg på Bilbasen.

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS