Kategorier
Forbrugerstof Video

Vild video: Her kører dragster 0 til 544 km/t på under 4 sekunder!

Amerikanske dragsterkører Brittany Force skrev sig i weekenden ind i historiebøgerne, da hun kørte en fantomtid på Las Vegas Motor Speedway. Se videoen af rekorden her.

Af: Simon Hallenslev / d. 5. november 2019

33-årige Brittany Force fra Californien er en af de hurtigste mennesker på denne jord. I weekenden satte hun nemlig alle sine mandlige konkurrenter til vægs og skrev sig ind i historiebøgerne for den ellers ret mandsdominerede sport: Amerikansk Top Fuel Dragsterracing.

En motorsport hvor bilerne — hvis man altså kan kalde dem det — typisk yder omkring 11.000 hestekræfter fra V8-motorer på nitrometan og når hastigheder over 500 kilometer i timen.

Nitrometan løber i blodet

Brittany har det ikke fra fremmede. Force-familien særdeles anderkendte på den amerikanske drag-scene, hvor farmand John Force har 16 mesterskabstitler i klassen ‘Funny Car’.

John Force er i en alder af 70 år stadig aktiv dragsterkører, samtidigt med at han er ejer af John Force Racing, som Brittany kører for. Både Brittanys storesøster Ashley Force og lillesøster Courtney Force har også kørt Top Fuel Racing. En særdeles hurtig familie må man sige.

LÆS OGSÅ | Se videoen: Ny Bugatti snuser til 500 km/t

Og nu til rekorden, for den er altså ret vanvittig. Først og fremmest slog hun rekorden for højeste målte hastighed på målstregen i Top Fuel-historien. Hun blev målt til 544,23 kilometer i timen. En hastighed hun nåede efter blot 3,659 sekunder med pedalen i bund. Rekorden hun tager ud af hænderne på den mest vindende Top Fuel-kører nogensinde, Tony Schumacher.

Som om dét ikke var nok, slog Brittany Force også tidsrekorden på Las Vegas Motor Speedway. For mens hastighed på målstregen er én ting, er den samlede tilbagelagte tid på de 402 meter (quarter mile) en anden. Og der er altså ingen, der kørt Las Vegas’ 402 meter hurtigere end hende. Den hurtigste Top Fuel-tid målt i amerikansk historie er én tusindedel hurtigere end Brittanys, og den blev kørt af Leah Pritchett i 2017.

Se videoen af Brittanys vilde fartrekord herunder (offentliggjort af ‘National Hot Rod Association‘).

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.