Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Se videoen: Ny Bugatti snuser til 500 km/t

490,484 kilometer i timen. Så hurtigt fik Bugatti deres specialbyggede Chiron op at køre – en pre-produktionsbil, der efter sigende skulle være så godt som klar til lancering. Se den officielle video fra Bugatti her.

Af: Simon Hallenslev / d. 3. august 2019

En Boeing 747 skal op på 290 km/t før hjulene løfter sig, og de mere end 360 tons stiger til vejrs. Med den sammenligning i betragtning er det mildest talt vanvittigt, at Bugatti forleden nåede 490 km/t i en sær-udgave af Chiron, der ifølge Bugatti selv præsenteres som gadeklar inden længe.

Denne sær-udgave er 25 centimeter længere og væsentligt ondere at se på. Særligt når den flyver afsted med mere end 400 km/t.

LÆS OGSÅ: Til salg: Tre “famliebiler” der kan køre mere end 300 km/t

Ved fuld Rebekka — altså 490 km/t — kører Bugattien 134 meter per sekund. Ved den hastighed løb testkøreren Andy Wallace hurtigt tør for langside, som ellers er lige over to kilometer lang.

Derfor skulle alt sidde i skabet, før Wallace smækkede klampen i bund. Hertil er det ikke kun Bugattis ingeniører, der har været på overarbejde, men også folkene bag de helt specielle Michelin-dæk, som bilen kørte på til forsøget. Forgængeren Bugatti Veyron Super Sport åd sig nemlig igennem sine dæk på under 15 minutter ved topfarten på 431 km/t.

Det, som jeg personligt finder mest vanvittigt, er den fortsatte acceleration efter bilen har passeret 350 km/t. Den får jo næææsten en Bugatti Veyron til at se langsom ud.

Det eneste ærgerlige er, at rekordforsøget ikke blev officielt registreret af Guinness Rekordbog. Deres regler foreskriver nemlig, at bilen skal opnå rekordhastigheden to gange i hver sin retning på samme bane umiddelbart efter hinanden. Men mon ikke at Bugatti giver dét et skud, når bilen officielt lanceres og udbydes til et meget snævert og velhavende klientel.

Du kan se den officielle video fra Bugatti lige herunder.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.