Kategorier
Forbrugerstof Nyheder Ugens fund

Drengedrøm til salg: Er du mand for en fuldblods-Subaru?

Af: Johannes Hartkopf-Mikkelsen / d. 22. januar 2018

En sjælden, diskret udgave af Subarus legendariske rallybil er til salg på bilbasen lige nu. Men selvom den er diskret, kræver den hår på brystet, fortæller sælgeren.

Det kræver sin mand at håndtere reaktionerne fra de andre forældre, når man afleverer sin datter i børnehaven en Subaru Impreza WRX STI.

Det fortæller 36-årige Martin Jensen, der selv importerede bilen fra Sverige, og nu har sat den til salg på Bilbasen.

– Konerne ryster opgivende på hovederne over den store hækspoiler, siger han og fortsætter:

– De mænd, der kender lidt til biler, kaster lange blikke efter den. Enkelte trodser endda janteloven og løfter tommeltotten, men de mænd, der bare ser biler som et transportmiddel, lader til at tænke: ”Hvad laver den idiot i sådan en bil?!?

LÆS OGSÅ: Ikon til salg: Nu kan du købe en af Danmarks billigste Ferrari-modeller

D for diskret

Nu er det blevet tid til at rydde op i vognparken, og derfor er Imprezaen sat til salg. Martin har selv importeret den fra Sverige, efter at han havde brugt utallige aftener på at finde det rigtige eksemplar.

– Jeg kiggede på flere Impreza’er i Danmark, men de var enten tunede eller havde haft for mange ejere, siger han og tilføjer, at på mobile.de havde næsten alle de brugte STI’ere, der lå inden for budgettet, rattet i den forkerte side.

Til sidst faldt han over bilen på billederne her. En Impreza WRX STI i den særlige Spec-D-udgave, der kun er bygget i 300 eksemplarer.

D’et står for diskret, og de 300 biler har alle den samme sølvgrå lakering, lædersæder og bedre støjdæmpning. Det vigtigste er dog, at de har fælge i sølv i stedet for guld, og at bagspoileren er mere diskret end den havebænk, der sidder på bagsmækken af de andre STI-versioner.

Impreza’en skulle være Martins daily driver, så han faldt for den knap så iøjnefaldende fremtoning.

”Nu har jeg et job, hvor jeg af og til er ude og repræsentere, og jeg har også en alder, hvor jeg ikke længere kører med kasketten bagud, så jeg tænker også lidt på udstrålingen,” siger han.

Derfor måtte der også en ny udstødning på, da han havde fået Impreza’en hjem til Danmark. Den forrige ejer havde sat en stor såkaldt free flow-udstødning på, hvor der ikke er noget til at tage lyden. Det buldrede alt for kraftigt.

Flere hestekræfter i Subaru WRX STI

Men Martin havde læst, at der drukner 20-30 hk i den originale udstødning, som ellers fulgte med bilen.

Derfor har han monteret en udstødning fra den engelske Subaru-specialist Prodrive. Med den burde bilen have lige omkring 300 hk, og de mange kræfter kommer som ketchup ud af en glasflaske, når omdrejningstælleren passerer 3000.

– Det er en vildt intens køreoplevelse. Hvis man kan styre bilen, kan den køre uhyggeligt stærkt, men den kan også give forskrækkelser. Jeg har rigtig meget respekt for den, siger Martin.

Overvejer track day

Selvom han aldrig har haft en bil, der kommer så sjovt igennem rundkørslerne, er det blevet tid til at skille sig af med den. Med to kilometer på arbejde og to andre biler i garagen skal bilparken på slankekur, og derfor er Subaru’en nu til salg for 240.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Bag facaden: Her er politiets heftige vognpark

Hvis det lykkes at finde en køber, vil Martin Jensen i stedet bruge kræfterne på den BMW 2000 Touring fra 1973, der holder og venter på, at foråret kommer. Hvis ikke, er han egentlig slet ikke færdig med den diskrete rallybil.

– Jeg har tænkt meget over, om jeg skal melde mig ind i en trackday-klub. Også for at lære at køre den rigtigt, siger han.

Her kan du se flere billeder og læse mere om Martins Subaru (hvis den ikke er solgt endnu).

INSPIRATION: Søg efter Subaru-modeller til salg på Bilbasen

Af Johannes Hartkopf-Mikkelsen

Selvkørende biler og nye teknologier er nogle af Johannes’ store interesser inden for bilernes verden. Derfor driver han – sideløbende med en række freelance-jobs for blandt andre Bilbasen – sit eget nichemedie med fokus på selvkørende biler: UdenHaender.dk.

Johannes er uddannet journalist og har blandt andet beskæftiget sig med bilstof på dagbladet Børsen. For Bilbasen har Johannes blandt andet testet en potent Range Rover på Monza-banen i Italien, ligesom han skriver om brugte biler, han har forelsket sig i på Bilbasen.