Kategorier
Nyheder Ugens fund

Ikon til salg: Nu kan du købe en af Danmarks billigste Ferrari-modeller

Af: Julie Schoen / d. 8. januar 2018

I 11 år har Per ikke turde lade nogen andre køre sin bil, men nu vil han måske lade dig overtage rattet. Bilen er nemlig sat til salg på Bilbasen.

 

Nu kan du blive ejer af en rød Ferrari. Og det endda uden at være millionær. Per Thomas Kaufmann har nemlig sat sin røde sportsvogn og sit kæreste eje til salg på Bilbasen for den nette sum af kun 595.000 kroner.

Bilen, som er en model 308 GTB, gik i 1981 ud af produktion, og lige netop denne har 38 år på bagen. Men på trods af bilens alder er det de færreste, der har prøvet at trykke speederen i bund i Pers bil.

59-årige Per købte nemlig bilen i 2006, og siden har ingen andre fået lov til at sidde bag bilens ret.

– Der har da været en del, der har spurgt mig, om de ikke lige må prøve at køre min bil, men jeg har været lidt fedterøvsagtig og sagt nej, griner Per og fortsætter:

– Ikke engang mine sønner har fået lov. De ved godt, at jeg er lidt øm om den.

En gammel drengedrøm, der gik i opfyldelse

Per tør ikke lade andre indtage førersædet, fordi han er nervøs for, om folk kan finde ud af at køre den korrekt. Udover at det er en Ferrari, er det jo også en gammel veteran, så ifølge ejeren er koblingspunktet lidt anderledes, gearkassen er lidt hård, og dertil sidder gearerne lidt anderledes end i en almindelig bil.

Og Per skal ikke nyde noget af, at nogen behandler hans bil forkert. Bilen er nemlig hans kæreste eje.

– Jeg elsker jo den bil, og det tog mig også lang tid at finde lige dén. Jeg tog til Tyskland nogle gange for at lede efter den helt rigtige, før jeg fandt den her, siger Per, der bor i Humlebæk.

LÆS OGSÅ: Test: Jaguar F-pace

Samtidig betød det noget for ham, at bilen var en ældre model, da det ifølge ham gør den mere personlig i udtrykket. Og bilens farve, ja den var Per heller ikke villig til at gå på kompromis med:

– Det skulle være en Ferrari, fordi det har været en gammel drengedrøm for mig, og den eneste rigtige farve til sådan en bil, er den røde. Det gør den mere sensuel, og det passer til dens runde former. Bilen er jo nærmest et designikon, fortæller den stolte ejer.

Det er ikke uden ”omkostninger” at fortælle andre, at man ejer en rød Ferrari

Per skåner også sin bil for vind og vejr ved kun at køre med den i solskin, og den har derfor i sin levetid kun kørt 20.000 kilometer. Når hjulene ikke triller, står den godt og trykt pakket ind i garagen.

– Når jeg skal pakke den ud, har jeg det ligesom juleaften. Jeg føler også lidt, at det er som at hive en forklædning af, griner Per.

Men selvom han er glad for sin bil, er det en begejstring, han ikke bare deler med gud og hver mand, for der skal ikke gå blær i den. Desuden kan Pers kalender hurtigt blive fyldt op med aftaler, hvis han fortæller folk om sin bil.

LÆS OGSÅ: Verdens dyreste pedalbil: Land Rover Defender i børneversion

– Jeg har da oplevet, at jeg fortalte, at jeg havde en rød Ferrari, og så ville manden, jeg fortalte det til hjem til mig og drikke en kop kaffe, fordi han skidegerne ville se bilen. Det var så også i orden, fortæller Per.

Han er også flere gange blevet spurgt af perifere venner, om deres børn måtte få en tur i bilen.

Men nu er de tjenester snart forbi, for om lidt er Pers garage forhåbentlig tom. Hvis det altså lykkes ham at sælge bilen.

Per går på kompromis med dette princip for at få bilen solgt

– Jeg sælger bilen, fordi der skal ske noget nyt. Jeg kunne godt tænke mig en ny veteranbil, men jeg har det ikke særlig godt med at sælge den. Det er da helt klart sørgmodigt, og jeg kommer til at savne synet af den, fortæller Per.

LÆS OGSÅ: Jaguar med brutal lyd i tunnel

Salget betyder også, at Per bliver nødt til at opgive sit princip med, at det kun er ham, der trykker på speederen i hans røde lyn. For inden en sælger langer 595.000 ”over disken”, forventer vedkommende nok at kunne prøvekøre den røde bil.

– Ja, sådan må det være. Men om folk får lov, kommer helt sikkert an på, hvor seriøse deres henvendelser er. Der har allerede været en del lykkeriddere, som nok egentlig mest bare er interesseret i at få kørt i bilen, fortæller Per.

Her kan du se annoncen med Pers røde Ferrari 308 GTB.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.