juni 27, 2022

DS 7 Crossback faceliftet og hedder nu DS 7

Den franske luksusmodel kommer med nyt frontdesign, avancerede forlygter og i en PHEV-topmodel med 360 hk.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

DS Automobiles har etableret sig i Danmark og resten af Europa med SUV’en DS 7 Crossback. Danske kunder har taget imod fransk avantgarde og luksus som et godt alternativ til stram tysk stil fra Audi, BMW og Mercedes-Benz.

Med en helt ny Mercedes-Benz GLC tæt på dansk premiere og en nye BMW X3 klar i 2023 har DS 7 Crossback brug for at holde sig skarp i konkurrencen, og DS Automobiles har derfor netop præsenteret en opdateret DS 7 Crossback.

Crossback-navnet hører fortiden til, og den faceliftede model hedder derfor blot DS 7.

Ny topmodel er den 360 hk stærke plug-in hybrid. Plug-in hybriderne har fået større batteri, så den elektriske rækkevidde nu er 65 kilometer på en opladning

DS 7 Crossback blev vist første gang i 2017, og den har siden fået følgeskab af modellerne DS 3 Crossback, DS 4 og DS 9. DS 9 er dog stadig forsinket, men skulle stadig være på vej til Danmark.

DS 7 er, med DS Automobiles’ egne ord, blevet “af-kromet” – de blanke kromdele er, med andre ord, tonet ned. Grillen er til gengæld større, og meget markante er de to “gardiner” (DS Light Veil), som udgør LED-kørelysene under hovedlygterne. Forlygterne er avancerede, multi-justerbare pixel-LED, som har en både bredere og længere lyskegle end de gamle LED-forlygter.

LÆS OGSÅ | Første tur: DS rammer – endelig – fransk finesse med DS 4

Bagtil er der smallere LED-baglygter, og set fra denne vinkel er der langt flere kanter og folder i karrosseriet. Det fjerner det bløde udtryk fra DS 7 Crossback og giver noget af den attraktive stil fra den nye DS 4.

Interiøret er designmæssigt kun let ændret. Men til glæde for kunderne er der et nyt og mere tidssvarende infotainmentsystem med ny 12″ skærm, hurtigere reaktionstid og nyt menusystem. Ny 12″ digital instrumentering og nye materialer løfter udtrykket i DS 7.

Topmodel med firehjulstræk og 360 hk

Motorprogrammet i DS 7 kommer med enkelte ændringer i forhold til DS 7 Crossback. Tidligere tilbudte benzinversioner udgår i Europa, og vil man køre DS 7 udelukkende med en forbrændingsmotor, fås den med 1,5-liters diesel med automatgear og 130 hk.

DS Automobiles har stor succes med sine plug-in hybrider, og de er da også bærende i modelprogrammet. DS 7 findes som 1,6-liters PHEV med 225 hk og forhjulstræk og med samme benzinmotor med ydelse på 300 hk og firehjulstræk.

LÆS OGSÅ | Vive la France! Præsident Macron skifter til forlænget DS 7 Crossback

Ny topmodel er en plug-in hybrid med 360 hk, som får sin drivlinje fra DS 9. Topmodellen kommer med opgraderet undervogn og andre bremser, og som de to andre plug-in hybrider kommer den med større batteri end den gamle DS 7 Crossback: 14,2 kWh, som giver en elektrisk rækkevidde på 62 kilometer (WLTP).

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS