Første tur: Renault Clio tager 2023 i stiv arm
En af de bedste minibiler bliver lidt bedre. Renault Clio er lækker, velkørende, stærk – men den mangler god plads, og vi kender ikke priserne.
TEKST Morten B. Bek FOTO PR
DS Automobiles har etableret sig i Danmark og resten af Europa med SUV’en DS 7 Crossback. Danske kunder har taget imod fransk avantgarde og luksus som et godt alternativ til stram tysk stil fra Audi, BMW og Mercedes-Benz.
Med en helt ny Mercedes-Benz GLC tæt på dansk premiere og en nye BMW X3 klar i 2023 har DS 7 Crossback brug for at holde sig skarp i konkurrencen, og DS Automobiles har derfor netop præsenteret en opdateret DS 7 Crossback.
Crossback-navnet hører fortiden til, og den faceliftede model hedder derfor blot DS 7.
DS 7 Crossback blev vist første gang i 2017, og den har siden fået følgeskab af modellerne DS 3 Crossback, DS 4 og DS 9. DS 9 er dog stadig forsinket, men skulle stadig være på vej til Danmark.
DS 7 er, med DS Automobiles’ egne ord, blevet “af-kromet” – de blanke kromdele er, med andre ord, tonet ned. Grillen er til gengæld større, og meget markante er de to “gardiner” (DS Light Veil), som udgør LED-kørelysene under hovedlygterne. Forlygterne er avancerede, multi-justerbare pixel-LED, som har en både bredere og længere lyskegle end de gamle LED-forlygter.
LÆS OGSÅ | Første tur: DS rammer – endelig – fransk finesse med DS 4
Bagtil er der smallere LED-baglygter, og set fra denne vinkel er der langt flere kanter og folder i karrosseriet. Det fjerner det bløde udtryk fra DS 7 Crossback og giver noget af den attraktive stil fra den nye DS 4.
Interiøret er designmæssigt kun let ændret. Men til glæde for kunderne er der et nyt og mere tidssvarende infotainmentsystem med ny 12″ skærm, hurtigere reaktionstid og nyt menusystem. Ny 12″ digital instrumentering og nye materialer løfter udtrykket i DS 7.
Motorprogrammet i DS 7 kommer med enkelte ændringer i forhold til DS 7 Crossback. Tidligere tilbudte benzinversioner udgår i Europa, og vil man køre DS 7 udelukkende med en forbrændingsmotor, fås den med 1,5-liters diesel med automatgear og 130 hk.
DS Automobiles har stor succes med sine plug-in hybrider, og de er da også bærende i modelprogrammet. DS 7 findes som 1,6-liters PHEV med 225 hk og forhjulstræk og med samme benzinmotor med ydelse på 300 hk og firehjulstræk.
LÆS OGSÅ | Vive la France! Præsident Macron skifter til forlænget DS 7 Crossback
Ny topmodel er en plug-in hybrid med 360 hk, som får sin drivlinje fra DS 9. Topmodellen kommer med opgraderet undervogn og andre bremser, og som de to andre plug-in hybrider kommer den med større batteri end den gamle DS 7 Crossback: 14,2 kWh, som giver en elektrisk rækkevidde på 62 kilometer (WLTP).
En af de bedste minibiler bliver lidt bedre. Renault Clio er lækker, velkørende, stærk – men den mangler god plads, og vi kender ikke priserne.
Renault Clio V6 er et bud på, hvad der sker, når Renault skejer fuldkommen ud og smider en 3.0-liters V6-centermotor i en minibil .
Få et overblik over, hvilke udgifter du bør have med i regnestykket, når du skal vurdere, hvad en bil koster at eje, og hvordan du kan reducere udgifterne.
Den første Kona EV var begavet med lang rækkevidde og en kraftig elmotor, men den led af pladsmangel og kedelige køreegenskaber. Den nye roder bod på begge dele.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive, og det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark. Vi har lavet en samlet liste med alle elbiler i Danmark 2023 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller. TEKST Jacob Dalby FOTO PR (4. marts 2021 – opdateret 10. juli 2023) Elbiler i Danmark i […]