SEAT-Mii-Electric
april 13, 2020

Hvad er den billigste elbil?

Helt billig bliver en elbil jo ikke, men hvad kan du egentlig slippe med at betale for en fuldt eldrevet bil? Få svaret lige her.

Af: Bilbasen Blog / d. 13. april 2020

Antallet af eldrevne bilmodeller på markedet stiger hvert år og samtidig bliver spredningen i pris også større. Det kan gøre det svært at holde styr på markedet og derfor præsenterer vi her den billigste elbil i 2020.

Vi begynder med den absolut billigste og dernæst kommer vi med bud på den billigste bil i mellemklassen.

Den billigste elbil 2020

Ligesom med benzinbilerne er det i kategorien for mikrobiler, vi finder den billigste elbil. Mens du kan få en mikrobil med benzinmotor, som Hyundai i10 for kun 90.000 kr., ligger den billigste elbil et stykke over.

Trods en fortsat afgiftsrabat og et markant bundfradrag, der praktisk talt eliminerer registreringsafgiften for elbiler, koster emissionsfri biler stadig mærkbart mere.

Det er spanske Seat, der i år har den billigste elbil på markedet i form af mikrobilen Seat Mii Electric, der koster fra 149.990 kr. Seat, der i dag er et datterselskab af Volkswagen Group, fokuserer generelt på ungdommelige biler med et sportsligt præg, og Mii er deres hidtil mindste bil. Det lader imidlertid til, at Seat specifikt er gået efter at skabe den billigste elbil til markedet – og det er altså lykkedes.

LÆS OGSÅ | 2020 oversigt: Se alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Også moderselskabet har en eldrevet mikrobil, nemlig VW e-Up, og den koster knap 163.000 kr., til trods for, at det praktisk talt er samme bil. Den næstbilligste bil lægger sig imidlertid mellem Mii og e-Up!, for med en forventet pris på omkring 156.000 kr. sniger Skodas Citigo e iV sig ind lige foran VW e-Up. Skodas elektriske mikrobil kommer i løbet af sommeren 2020, og så må vi se, hvad den endelige pris bliver.

Specifikationerne til den billigste elbil ser ud som følger:

Seat Mii electric – Fra 149.990 kr.

Grøn ejerafgift: 330 kr.

Ydelse: 83 hk

Rækkevidde: 260 kilometer WLTP

Tophastighed: 130 km/t

0-100 km/t: 12,3 sekunder.

Den billigste elbil i mellemklassen

Der er væsentligt flere elbiler i mellemklassen at vælge imellem sammenlignet med mikro- og mini-elbilerne. Der er imidlertid nogle, som skiller sig ud så snart vi kigger på prisen som værende i den billige ende af skalaen.

LÆS OGSÅ | Hvad er afgiften på en elbil?

Faktisk er der to elbiler, som kæmper stort set side om side om titlen som den billigste i mellemklassen. De ligger nemlig begge lige under 250.000 kr. og det vil således være et spørgsmål om det konkrete tilbud, du får på den og hvilken udgave, du er interesseret i, der afgør, hvilken der er billigst.

Vi har derfor valgt at tage dem begge med på listen og præsenterer dem herunder.

Nissan Leaf

Fra 249.900 kr.

Grøn ejerafgift: 330 kr.

Ydelse: 147 hk

Rækkevidde: 270 kilometer WLTP

Tophastighed: 144 km/t

0-100 km/t: 7,5 sekunder

Hyundai Kona Electric

Fra 249.995 kr.

Grøn ejerafgift: 330 kr.

Ydelse: 136 hk

Rækkevidde: 289 kilometer WLTP

Tophastighed: 155 km/t

0-100 km/t: 7,6 sekunder

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS