juni 20, 2024

Elektrisk og køreglad Cupra Born VZ med 326 hk til 349.990 kr.

Cupra Born VZ er topmodellen med 326 hk og køreegenskaber, der gør den spanske elbil sjov at lege med. Prisen er fastlagt – 349.990 kr. med en masse udstyr inkluderet.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Cupra Born er en velkørende elbil. Punktum. Men der er blevet plads til mere på den anden side af det punktum, og det er den nye friske og fyrige topmodel Born VZ, som med 326 hk er tæt på at være 100 hk stærkere end den almindelige Born.

Vores første tur i Born VZ viser, at den stærke spanier er køreglad og underholdende, men på første køretur kendte vi ikke prisen på den nye topmodel. Cupra har nu fået den låst fast, og prisen er endt på 349.990 kr. Born VZ er, alt andet end overraskende, den dyreste Born, men den har både rækkevidden og standardudstyret på plads.

Med et lidt større batteri end standardudgaverne, som maksimalt kommer med 77 kWh, kører Born VZ op til 587 kilometer på en opladning (og lader med op til 185 kW). Den meget stærkere MG4 XPower (435 hk) er meget billigere til en kampagnepris på 274.999 kr., men den kinesiske model har så også en rækkevidde på kun 385 kilometer.

Dark Forest er en farve kun til Born VZ

Går man kun op i hestekræfter og hvordan man kan snyde den næste Tesla-ejer i en duel, så er MG4 XPower umulig at slå. 435 hk og 0-100 km/t på 3,8 sekunder; der kan Born VZ ikke være med. Med 326 hk og 0-100 km/t på 5,6 sekunder er altså også noget at prale med.

Cupra inkluderer meget udstyr i prisen på 349.990 kr. En af tingene er metallak i sort, hvid eller sølv. Vil man have en af de tre øvrige lakeringer, Vapor Grey, Aurora Blue eller den nye Dark Forest, er merprisen meget rimelig: 2.500 kr. for den grå eller den blå og 4.990 kr. for den grønne. Dark Forest er dyrere, men den er også eksklusiv for Born VZ, så en almindelig Born ikke fås i den farve.

Med i VZ-pakken er blandt andet 20″ alufælge, Dynamic Pack med elektronisk styret DCC-affjedring og køreprofilindstillinger, adaptiv fartpilot, 360 graders kamera, stort head-up-display i forruden, trådløs opladning af smartphones, nøglefri betjening, alarm og meget mere. Lydanlæg fra Sennheiser koster 5.850 kr. og panoramasoltag koster 8.000 kr. Born VZ har, som også de øvrige Born-modeller, fem års fabriksgaranti.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte Cupra Born til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS