februar 7, 2024

Én nummerplade på bilen: Er det lovligt i Danmark?

Kend reglerne for nummerplader før du ruller ud på vejene og undgå at få en bøde af politiet.

At køre bil i Danmark kommer med en række regler og love, som sikrer trafiksikkerheden og orden på vejene. En vigtig regel omhandler bilens nummerplader. Men hvad siger loven om at køre med kun én nummerplade?

Denne artikel forklarer tydeligt, hvad du skal vide om nummerplader og bilkørsel i Danmark.

Lovkrav om nummerplader

I Danmark er det lovpligtigt for biler at være udstyret med to nummerplader – én foran og én bagpå. Dette krav er indført for at sikre, at køretøjer nemt kan identificeres af både myndighederne og andre trafikanter fra alle vinkler.

Konsekvenser ved kun én nummerplade

At køre med kun én nummerplade er ulovligt og kan føre til bøder. Politiet har bemyndigelse til at standse køretøjer, som ikke overholder nummerpladereglerne.

Hvis du mangler en nummerplade, bør du omgående få dette ordnet, da det også kan have forsikringsmæssige konsekvenser ved uheld.

Stærekasse - Hvad er det og hvor står de?

Hvad gør du, hvis du mister en nummerplade?

Hvis du mister en nummerplade, er det vigtigt at handle hurtigt. Du skal anmelde tabet til politiet og derefter bestille nye nummerplader hos SKAT eller hos en autoriseret nummerpladeoperatør.

Indtil du får de nye nummerplader, bør du undgå at køre med køretøjet. Skal du bruge bilen, skal du sørge for at have kvitteringen fra SKAT, der beviser, at du har bestilt en erstatningsnummerplade. Denne skal fremvises, hvis du bliver standset af Politiet.

Midlertidige nummerplader

I visse situationer kan man få tildelt midlertidige nummerplader, mens man venter på de permanente. Disse er ofte synlige som papplader med en kortere gyldighedsperiode.

Det er dog stadig påkrævet at have to synlige nummerplader på køretøjet, også selvom de er midlertidige.

Det er essentielt at kende til og overholde reglerne for nummerplader i Danmark. Ikke alene for din egen bils lovlighed på vejene men også for at opretholde en sikker og reguleret færdsel.

Sørg for, at begge dine nummerplader er på plads og tydelige, før du kører ud på vejene.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS