Kategorier
Forbrugerstof

Få alle nøgler med ved bilkøb

Når du køber en bil – ny eller brugt – er det vigtigt, du får alle bilens nøgler med. En moderne bilnøgle koster nemlig nemt op mod 3.000 kr. Hvis det ikke er muligt at få alle nøglerne med, bør man kræve et afslag i prisen, lyder det fra FDM.

En moderne bilnøgle koster op mod 3.000 kr. Det skyldes blandt andet, at den i kommunikerer med bilens øvrige elektronik, såsom startspærre, fjernbetjent centrallås og motorstyring.

”Der er ikke bare en høj grad af komfortstyring i bilnøgler i dag. Der foregår en større elektronisk kommunikation mellem nøgle og bilens elektronik end mange er klar over”, siger jurist i FDMs rådgivning, Dennis Lange.

Af samme grund er det heller ikke bare et spørgsmål om at få lavet en ekstra nøgle efterfølgende. Hvis ikke chippen i nøglen er kodet,  kan den ikke starte bilen. Nøglen og i nogle tilfælde bilen skal programmeres om og hvis det er en masternøgle, man mangler, kan man i værste fald risikere at skulle have en helt ny motorstyring. Masternøglen har typisk en anden farve end de andre nøgler.

Få alle nøgler med ved bilkøb

Skriv ned hvor mange nøgler, du får med

Udover irritationsmomentet med kun at have én nøgle, kan det også vise sig at være problematisk at komme i tanke om efterfølgende. Det er nemlig vigtigt at få antallet af nøgler noteret på slutsedlen, så man kan dokumentere det over for forsikringsselskabet, hvis bilen bliver stjålet. Ofte er der tre nøgler med – to almindelige og en master eller en værkstedsnøgle. I nogle tilfælde er der en masternøgle – der skal bruges til at lave nye nøgler – den er naturligvis meget vigtig at få med

Følg os på Facebook og Google+, og se flere nyheder og debatter.

 

Læs mere

Se Bilbasens videoer med test og tips til nye og brugte biler