januar 17, 2024

Faceliftet Ford Kuga PHEV med 243 hk lander i Europa

Det har taget næsten halvandet år for Ford at sende faceliftet af Kuga fra USA til Europa. Den er nu endelig klar og kommer med stærkere design og stærkere PHEV-system.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Ford kører sin europæiske afdeling som et hobbyprojekt ved siden af den hovedforretningen – den amerikanske del. I USA er der gang i den hos Ford, og producenten har tilpasset sig et marked, der kun vil have pickups og SUV’er (og Mustang, selvfølgelig), og der er noget for enhver amerikaners smag.

I Europa er der lukket ned for Fiesta, og der er i det hele taget kun få personbiler tilbage. Mustang Mach-E, den eneste elbil, har aldrig været virkelig konkurrencedygtig, så tingene står og falder med den populære Kuga som plug-in hybrid.

Selv den ekstremt vigtige model har Ford syltet i forholdt til de europæiske markeder. I USA fik Kuga (i USA hedder den Escape) et omfattende facelift i efteråret 2022, og det er først nu, næsten halvandet år senere, at den introduceres i Europa.

Det er ikke fordi, der er gået endeløse timer med at ændre designet fra den amerikanske eller lave et federe interiør; der er minimale, ligegyldige forskelle på Escape og Kuga.

Plug-in hybriden går fra 225 til 243 hk

Hvis faceliftet havde gjort den lidt kønsløse Ford endnu værre, kunne amerikanerne bare have holdt den for sig selv lidt endnu. Men designerne, som altså er amerikanske, har gjort det godt. Kuga står mere stringent, elegant og med et “dyrere” udtryk med en ny front.

Den grønne bil på billederne er en ny variant. Active, som også både Fiesta, Focus og Transit har haft som tilnavn, er den mere ud-i-det-fri-prægede Kuga, mens den blå – ST-Line – står for det mere sportslige. Derudover findes også denne gang blandt andet Titanium-udstyrsniveauet.

Interiøret er stadig et landskab i sort, småtrist plast, men der er ryddet op i midterkonsollen og installeret et meget nyere infotainmentsystem (SYNC 4) med 13,2″ touchscreen.

Nu kan den trække mange flere kilo efter sig

En ting Ford i Europa har fået ud af halvandet års ventetid er hestekræfter. I USA har Escape som plug-in hybrid 225 hk, som den udgående Kuga plug-in hybrid også kører med. Nu stormer Kuga PHEV fra 0-100 km/t to sekunder hurtigere – den har nemlig fået 243 hk og ny gearkasse.

En meget positiv nyhed i det, der altså er en halvgammel nyhed, er at Kugas evne til at trække noget på krogen er forbedret. Fra 1.500 kilo i seneste udgave til nu 2.100 kilo, som åbner nye muligheder for campister og folk med store trailere.

Priserne på den faceliftede Kuga PHEV kommer vi ikke til at vente halvandet år på. De kommer, lover Ford, i februar.

Del artikel:

Brugte Ford Kuga til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS