juli 8, 2021

Familiebil og sikkerhed: Hvad skal du være opmærksom på?

For mange mennesker er sikkerhed det vigtigste parameter, når de køber en ny familiebil. Hvad skal du eksempelvis være opmærksom på i forhold til plads og udstyr? Læs de vigtigste råd om familiebiler og sikkerhed.

Af: Bilbasen Blog / d. 8. juli 2021

Ingenting er vigtigere end familiens ve og vel. Derfor er familiebil og sikkerhed to størrelser, der hænger uløseligt sammen.

Når du køber en ny familiebil, skal du forholde dig til, om bilen er optimeret til at køre sikkert rundt med børn. Du skal især være opmærksom på:

Huskeliste for den sikre familiebil

  • Har bilen Isofix?
  • Har bilen tilstrækkeligt med plads på bagsædet?
  • Hvor mange børn har bilen plads til?
  • Hvordan klarer bilen sig i Euro NCAP’s tests?
  • Hvor mange airbags har bilen?
  • Er bilen udstyret med et antiudskridningssystem?

Uanset om du køber en ny bil eller brugt bil din familie, skal du være opmærksom på huskelistens punkter.

Lad os se nærmere på hvad punkterne dækker over.

Se nogle af de sikre sikreste biler på markedet

Familiebil og sikkerhed: Hvad skal du være opmærksom på?

Har bilen Isofix?

Isofix er en form for metalbeslag, som er indbygget i bilens sæde og gør det nemt og sikkert at montere en autostol i din bil.

I dag er alle nye biler udstyret med Isofix. Hvis du køber en brugt bil, skal du undersøge, om bilen har Isofix.

Du kan læse Rådet for Sikker Trafiks anbefalinger om autosole og Isofix her.

Har bilen tilstrækkeligt med plads på bagsædet?

Afprøv, om bilen har plads til at montere de autostole på bagsædet, som I har brug for. Du bør ikke stole blindt på sælgerens beskrivelse af pladsen på bagsædet.

Hvor mange børn har bilen plads til?

I nogle biler kan du montere en bagudvendt autostol på passagersædet. Det afhænger af, om du kan slå passagersædets airbag fra. Undersøg altid, om bilen har plads til det antal børn, I har brug for.

Hvordan klarer bilen sig i Euro NCAP’s tests?

Euro NCAP er det fælleseuropæiske sikkerhedssamarbejde vedrørende biler. Læs Euro NCAP’s test af biler, inden du køber din nye familiebil.

Hvor mange airbags skal bilen have?

Biler kan være udstyret med alle mulige forskellige slags airbags: Airbag ved fører- og passagersæde, knæairbag ved førersæde, sideairbag, gardinairbag, airbag i sikkerhedsseler. Vælg en bil med så mange airbags som muligt.

Er bilen udstyret med et antiudskridningssystem?

Antiudskridningsysstemet ESC (elektronisk stabilitetskontrol) er en teknologi i biler, som gør det umuligt for hjulene at spinde, når der ikke er friktion mellem dæk og underlag. Teknologien forbedrer bilens vejgreb og er derfor med til at forhindre ulykker.

ESC har været et krav i nye biler siden 2012. Hvis du køber en brugt bil af ældre dato, skal du altid undersøge, om den er udstyret med antiudskridningssystem/ESC.

Du kan læse mere om sikkerhed i moderne biler her.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS