Kategorier
Nyheder

Første billede af Purosangue – den første SUV fra Ferrari

Ferrari melder sig som et af de sidste mærker under SUV-fanerne. Den nye Purosangue præsenteres i løbet af 2022, og det første officielle billede er overraskende afslørende

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Lamborghini gør det. Bentley gør det. Selveste Rolls-Royce gør det. Porsche har gjort det i mange år, og om kort tid gør Lotus det også: Sælger SUV’er.

Bilmærker som ingen for 10 år siden forestillede sig, nogensinde ville gå med på moden og lave en SUV, er hoppet på vognen med de høje modeller. Men Ferrari har holdt sig fra de populære familiebiler – biler som altid fører stærkt øget salg og produktion med sig.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Bilbasens billigste Ferrari koster det samme som en Skoda

Noget Ferrari bestemt ikke står for – hos Ferrari bliver kunder sendt væk, fordi produktionen holdes på lavt niveau. Men det italienske mærke bag ikoner som 250 GTO, F40 og Testarossa skal vænne sig til, at flere biler kommer ud fra de hellige haller i Modena.

2022 bliver året, hvor den første SUV fra Ferrari præsenteres: Purosangue.

Fuldblodshingst til familien

Rygterne om SUV’en fra Ferrari har stået i kø i årevis. Det eneste Ferrari indtil i dag har bekræftet er, at der kommer en SUV-lignende bil – og den får navnet Purosangue. Det alt andet end mundrette ord er italiensk, selvfølgelig, og betyder fuldblod. Altså, som en fuldblodshingst.

LÆS OGSÅ | Op mod 4.000 biler fra Bentley, Lamborghini og Porsche på havets bund

Før den store premiere senere i år driller Ferrari os med et første billede af Purosangue. En teaser, som det hedder på engelsk. En appetitvækker. Mørkt og med skygger. Bilen set direkte forfra, lavt og med forruden og taget næsten helt i mørke.

For et teaser-billede at være er indholdet forbløffende afslørende. Fronten står tydeligt frem og viser de smalle LED-kørelys. Selve hovedlygterne gemmer sig sandsynligvis i det mørke område i grillen, over luftindtagene.

Purosangue, her er din værste fjende: Lamborghini Urus. Urus har en 4-liters V8 med 650 hk og et design, som ser ud til at være mere kantet end det, vi kommer til at se på Purosangue

Tutto è possibile – alt er muligt

Ferrari leverer tydeligvis ikke en kasseformet SUV som Rolls-Royce Cullinan, men en lavere crossover-model i stil med Lamborghini Urus. Bare med blødere design, virker det til – på baggrund af billedet, men også på baggrund af sportsvognene fra Ferrari, som vi kender dem.

Men det er gætværk, hvordan hele bilen ser ud. Og det er gætværk, hvad der kommer til at ligge i motorrummet på Purosangue. Purosangue bliver, med stor sikkerhed, udstyret med langsliggende frontmotor og baghjulstræk/firehjulstræk.

Ferrari har storslåede V8- og V12’ere på lager, men muligheden er der også for hybrid- eller plug-in hybrid-teknologi. Meget mere om det – og det fulde billede af Purosangue – senere i 2022.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.