juni 18, 2024

Fisker har indgivet konkursbegæring

Fisker er løbet tør for penge og har indgivet konkursbegæring. Det er ikke første gang, Henrik Fisker må lukke og slukke for et bilmærke.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Måske Henrik Fisker skulle have holdt sig til at designe biler. Igen er den danske bildesigner gået konkurs med et bilmærke, han har været med til at starte op. Først var det Fisker Automotive med sedanen Karma – og nu Fisker Inc., der i 2022 lancerede den elektriske SUV Ocean.

I februar i år annoncerede Fisker Inc., at firmaet indenfor de næste 12 måneder ville løbe tør for penge, og i jagten på samarbejdspartnere, eller måske mere pengemaskiner, skrev fire unavngivne bilproducenter under på aftaler om ikke at fortælle om forhandlinger med Fisker Inc. Nissan er nævnt som en af de fire.

Det er endt med, at Fisker Inc. ikke har fået hjælp til at fortsætte, og Henrik Fisker og hans amerikansk baserede firma har indgivet konkursbegæring i den amerikanske delstat Delaware. Konkursbegæringen har ingen indflydelse på produktionen af SUV’en Ocean i Østrig. Den lukkede nemlig allerede ned i marts.

Beskyldninger om rod i butikken

Konkursbegæringen kommer kort tid efter, at mange tidligere ansatte har beskyldt Henrik Fisker og hans kone Geeta Fisker, som har været en del af den daglige ledelse, for mange gange at have sprunget over, hvor gærdet var absolut lavest.

En række tidligere ansatte har talt med blandt andet det amerikanske medie TechCrunch, og udtalelserne tyder på, at der fra starten har været store problemer. En tidligere regional salgsdirektør hos Fisker, har udtalt til TechCrunch, “… at manglen på processer og procedurer var ufattelig. Jeg fik altid den samme undskyldning, og det var, at sådan er det at arbejde for et startup-firma. Det er kaotisk.”

Fisker beskyldes for at have presset på for at få produktionen af Ocean i gang, før mange processer var afsluttet og alle test af bilen var på plads. Det og mange andre problematikker har tilsyneladende ført til utallige fejl på bilerne, der er rullet af samlebåndet i Østrig.

I april kunne vi fortælle, hvordan Fisker i mange lande, herunder Danmark, pludselig havde sat prisen på Ocean ned med op til 210.000 kr. Det kunne lyde som en god handel, men allerede dengang blinkede alle advarselslamper: der ville med overvejende sandsynlighed ikke være nogen form for garantidækning eller servicemuligheder på bilen.

I Danmark er der i 2023 og 2024 i alt indregistreret 365 eksemplarer af Fisker Ocean. På Bilbasen er der lige nu 39 eksemplarer, mere eller mindre brugte, til salg for meget langt under de originale priser.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte Fisker Ocean til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS