Privatleasing: Kia EV3 til kun 1.495 kr. om måneden
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
TEKST Morten Bek FOTO PR
Elbiler har præsenteret mange af de gamle bilproducenter for et dilemma: kunderne skal kunne adskiller elbilerne fra dem med forbrændingsmotor, så de er nødt til at finde på nye modelnavne. Men ikke nogle modelnavne, som ligger for langt fra det, kunderne kender.
Audi har bøvlet meget med navngivningen, som nu ender med (hvis det da ender her), at den eneste forskel mellem el og forbrændingsmotor er den ekstra E-Tron-titel til elbilerne. Og ikke, som det ellers var meningen, at elbiler skulle køre med lige tal (A6 E-Tron) og de øvrige med ulige tal (Q3).
LÆS OGSÅ | Mercedes: Kongen af lavt forbrug i elbiler?
Mercedes-Benz har også lavet en kovending. Når elektriske modeller fremover erstattes, så består navnet ikke af tre bogstaver – som EQE og EQB – men af et klassisk modelnavn som E-Klasse og den ikke helt mundrette titel “with EQ Technology”. Sådan som den elektriske Geländewagen hedder G 580 with EQ Technology – på dansk G 580 med EQ-teknologi.
Den helt nye CLA har premiere om meget kort tid. Den elektriske udgave skal selvfølgelig hedde CLA med EQ-teknologi. Lidt længere ude ligger afløseren for den for længst udgåede EQC – og den præsenterer tyskerne som GLC med EQ-teknologi.
Den gamle EQC var en forældet elbil med kort rækkevidde og en ineffektiv platform. En elbil lavet som en eftertanke på den første generation GLC. Men den har efterladt et alvorligt hul i modelprogrammet hos Mercedes-Benz, som hurtigst muligt skal lukkes.
Når den nye GLC med EQ-teknologi endelig kommer på markedet, skal den indhente Audi Q6 E-Tron, og den får samtidig alvor konkurrence af den helt nye BMW iX3, der som den elektriske GLC er i de sidste faser af udviklingen.
Der skal fuld skrue på teknologi og udstyr for at kunne være med. I modsætning til EQC er GLC med EQ-teknologi udviklet fra bunden som elbil, så ingen hyldevarer fra GLC med forbrændingsmotor. Den nye platform kommer med 800 volt spænding og nye elektriske, meget effektive motorer. Tyskerne lover lang rækkevidde selv i meget koldt vejr, men også opladning med konsistent niveau over 320 kW.
GLC med EQ-teknologi kommer på markedet med valg mellem baghjulstræk og 4Matic-firehjulstræk. Den bagerste motor har en to-trins gearkasse, som gør at omdrejningerne kan sænkes – hvorved forbruget sænkes. Udgaver med firehjulstræk kører primært med den forreste elmotor koblet fra, så den kun kobles til, når behovet for kræfter eller vejgreb opstår.
Der vil være en åbenlys forskel fra dagens EQE- og EQS-modeller: designet. Hvor EQE intet har til fælles med E-Klasse, og en EQS slet ikke slægter S-Klasse på, så vil GLC med EQ-teknologi ikke have et helt anderledes design end GLC med forbrændingsmotor. Det er en ny taktik, som Mercedes-Benz har valgt efter nærmest endeløs kritik af det meget vindglatte design, EQE og EQS kører med.
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
Hvert år findes Årets Bil i Danmark og Årets Brugtbil – og i samme genre kåres Årets Varebil. I 2025-kåringen er et meget varieret felt kogt ned til fem modeller.
XPeng G6 har kun været på markedet i Danmark siden august, men nu er den model forældet. I Kina har XPeng præsenteret en G6 med hurtigere opladning, designændringer og mere lækkert interiør.
Bedst som Mazda mangler elbiler i modelprogrammet, lancerer de en… enorm syvpersoners SUV som plug-in hybrid? Det er ikke så skævt, som det lyder, da ny Mazda CX-80 giver både luksus og plads til syv personer.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.