Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Derfor er Ford Focus kåret til Årets Bil i Danmark 2019

Den nye generation af den populære mellemklassebil blev en sikker vinder, da Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD) onsdag aften uddelte den prestigefulde pris; Årets Bil i Danmark.

Af: Esben Skrumsager / d. 24. januar 2019

Hvert år kårer Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD) den absolut bedste nye bilmodel blandt alle årets nyheder, og vinderen får den eftertragtede titel som Årets Bil i Danmark.

Juryen består af 26 motorjournalister fra hele landet – heriblandt Bilbasens redaktion bestående af Anders Berner, Ebbe Sommerlund og overtegnede. Og hos alle tre var den friske familiebil fra Ford en entydig favorit.

– Jeg er glad for, at Focus vandt Årets Bil i Danmark 2019. Jeg stemte på den, og jeg håbede til det sidste, at den ville vinde, for jeg synes, at den har fortjent det. Den holder fast i en gammel tradition om, at en bil godt må køre godt, og det kan jeg faktisk godt lide, lyder reaktionen Anders Berner.

Formand savner større motorprogram

I finalen havde Ford Focus selskab af Hyundai Kona, Jaguar I-Pace, Kia Ceed og Peugeot 508. Blandt de fem finalister blev Ford Focus en sikker vinder med 187 stemmer. Anderledes tæt var kampen om andenpladsen, hvor der kun var fem stemmer mellem Peugeot 508 og Hyundai Kona på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

LÆS OGSÅ: Her er finalisterne til Årets Bil i Danmark 2019

Hyundai Kona gør sig bemærket ved at findes som ret billig elbil med meget lang rækkevidde – foruden benzin- og dieselversioner.

– Ford Focus er bilen for den køreglade fører. Den fås med en virkelig velskiftende automatgearkasse, der løfter køreoplevelsen, og pladsforholdene i kabinen er også blevet bedre. Det er i det hele taget en god bil til familien Danmark. Men jeg savner en plugin-hybrid eller el-udgave af Focus, siger Karsten Meyland Lemche, der er formand for Motorjournalisternes Klub Danmark.

Udover at være både fornuftig, rummelig og velbygget, er Ford Focus også en sikker bil, der i 2018 blev testet til de maksimale fem Euro NCAP-stjerner. Ford Focus har blandt andet alle de nye vigtige sikkerhedssystemer som fartbegrænser, vognbaneassistent og en velfungerende nødbremse, der også bremser for bløde trafikanter, som standard.

Det er ottende gang, at Ford vinder Årets Bil i Danmark. Kåringen af den nye Ford Focus sker i øvrigt 50 år efter, at Ford Capri som den første løb med titlen i 1969.

 

Den nye Focus fås til priser fra 198.785 kroner. Modellen fås både som hatchback med fem døre og i en stationcar-version. Selv den billigste Focus har udstyr som automatisk nødbremse (Precollision Assist), alufælge, læderrat, SYNC3-infotainmentsystem med 8” touchskærm, varme i forsæderne, tågeforlygter og elektrisk parkeringsbremse som standard.

Sådan fordelte stemmerne sig

Ford Focus                      187
Peugeot 508                    132
Hyundai Kona                127
Kia Ceed                           112
Jaguar I-Pace                  92

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.