februar 2, 2024

Ford Mustang V8 med 446 hk til under 1 million kr.

For den helt store og vulgære amerikanske oplevelse er der nu en ny Ford Mustang. Den kommer som GT med V8-motor med 446 hk – eller som mørkets fyrste, Dark Horse, med 453 hk.

TEKST Morten Bek FOTO PR

En ny Ford Mustang er klar til vilde ridt på det europæiske kontinent. Nej, ikke den elektriske Mustang Mach-E, som folkene hos Ford burde have været voksne nok til at kalde noget andet – men den originale, ikke-elektrificerede, braldrende og vulgære sportsvogn.

Mustang fylder 60 år i år. Den første blev præsenteret i 1964, og dengang og helt frem til 2015 blev Mustang slet ikke importeret af Ford til Europa.

Det begyndte med den forrige generation Mustang, som næsten 400 danskere har købt mellem 2015 og 2022. Med den nye fortsætter Ford med en sportsvogn, hvor eneste elektrificering er 12V-batteriet, og drivkraften er en stor V8-motor.

Helt ny er Mustang ikke, men design, interiør og meget andet er helt nyt, og da den forrige ikke fejlede noget, er det et godt kompromis. Den fås igen som coupé og cabriolet, begge under GT-titlen og med V8’eren.

Og hvad skal en Mustang med V8-motor så koste i 2024? Det viser sig, at den skal koste 948.274 kr. Og hvis man går efter den mørke, dystre og mere dynamisk fokuserede Mustang Dark Horse, kommer man af med 1.164.669 kr.

V8’eren er på 5 liter, og der er 446 eller 453 hk under hjelmen

Mustang GT har en ny 5-liters V8-motor, som kan vælges med enten en manuel gearkasse (hurra!) eller en 10-trins automatgearkasse. Den nye motor yder 446 hk og 540 Nm, og uden at vi har mødt den, er vi sikre på, den kan lave noget larm. Ikke så meget larm som hjemme i USA, for i EU har vi langt strengere regler for, hvor meget biler må larme.

GT-modellerne kommer med 19″ alufælge, spærredifferentiale, Brembo-bremser og en ny digital oplevelse med 12,4″ digital instrumentering og 13,4″ SYNC 4-infotainment. Standard er også Drift Brake: selv om Mustang nu har elektronisk håndbremse, har den et traditionelt håndbremsegreb, og systemet tillader, at man låser bremsen, så man kan lave heftigt hjulspind, hvis man har penge til overs til dæk.

Mustang Dark Horse, der kun kommer som coupé, er lavet som en mørk og ondsindet Mustang, men mest af alt er den lavet til banekørsel. Den er opgraderet på rigtig mange måder i forhold til GT-modellen, så den kan klare et angreb på en racerbane.

Den nye Gen IV-motor har stort set samme ydelse som i GT-modellerne (opgraderet fra 446 til 453 hk), men den er optimeret, så den kan klare presset under banekørsel. Indsugningen giver motoren langt mere luft, og der er større og mere effektiv køling – og separat køling af bagakslen.

Dark Horse kan man vælge med 10-trins automatgear, men det ville være underligt at springe den manuelle gearkasse over. Prisen for Mustang Dark Horse ligger, som nævnt længere oppe, på 1.164.669 kr.

Del artikel:

Brugte Ford Mustang til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS