Kategorier
Nyheder

Formel 1 i København: Så tæt er Magnussen på hjemmebane-fordel

Af: Esben Skrumsager  / d. 23. november 2017

Det er næsten for godt til at være sandt, men danske Formel 1-entusiaster kan vist godt begynde at glæde sig. En frisk aktindsigt afslører nye detaljer om samarbejdet mellem danske bagmænd og Formel 1-toppen.

Langebro i København er et populært tilholdssted for politiets fotovogne, som ofte blinker ivrigt af de passerende bilister, der er kommet til at træde lidt for tungt på speederen.

Men det ser nu ud til, Kevin Magnussen og resten af kollegerne kan sætte de stakkels fotovogne på overarbejde. Efter alt at dømme indtager racerbilerne de københavnske gader – og Langebro – med 300 km/t.

LÆS OGSÅ: Stort galleri: Gudesmuk Singer med F1-teknik ser dagens lys

Det viser en en mailorientering fra idémand og tidligere videnskabsminister Helge Sander til en række danske ministre. Jyllands-Posten har fået indblik i mailen fra den 8. november, hvor Helge Sander oplyser, at Formel 1-organisationen klart har sagt, at man “har et stort ønske om at få København på kalenderen”.

– I deres (Formel 1-organisationens, red.) strategioplæg for 2020 står der helt præcist, at man satser på tre nye løb – i New York, London og København, skriver Helge Sander i mailen.

Herunder kan du se det foreløbige bud på en dansk Formel 1-bane;

Tidligere på året godkendte organisationen bag Formel 1 de indledende planer om et racerløb på dansk grund ud fra nogle praktiske og sportslige betragtninger. Men nu har man ifølge Jyllands-Posten også fået begejstret respons på det økonomiske oplæg. Således ser de centrale punkter i aftalen altså ud til at være på plads.

Formel 1 i København? Nu kan vi afgøre det

Den amerikanske formand og adm. direktør for Formel 1-organisationen, Chase Carey, planlægger sammen med den øvrige topledelse et besøg til København i december. Her skal de mødes med ministrene Kristian Jensen, Brian Mikkelsen og Mette Bock – ifølge Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Drop lejligheden og bo i denne Porsche i stedet

Den tidligere videnskabsminister har tidligere udtalt, at han mener, Formel 1 i København kan arrangeres omkring 300 mio. kr. Han vil ikke oplyse, hvor mange millioner, han har fået tilsagn om fra investorer, men han tror på det.

– Vi er efterhånden ved at være så langt fremme, at det er København, der afgør, om vi skal have Formel 1 i 2020. Det må vi sige, lyder det fra Helge Sander til avisen.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.