Mercedes-AMG G 63
februar 16, 2018

Mercedes-AMG G 63: Se billederne af den spritnye bulderbasse

Af: Esben Skrumsager  / d. 16. februar 2018

Den brutale lyd er ikke til at tage fejl af. Og med cylinder-frakobling kan du faktisk også køre gennem byen med god samvittighed. Her kan du se den nye G-Klasse i den hårdtpumpede AMG-version.

De første billeder af den hårdtpumpede udgave af den ny G-Klasse, Mercedes-AMG G 63, er netop blevet præsenteret. Både eksteriør, interiør og teknik er helt nyt, men det er især den nye, kraftige motor og den optimerede drivline, der stjæler opmærksomheden.

Motoren er godt nok blevet mindre – fra en 5,5-liters V8’er til en ny 4-liters biturbo V8’er – men den leverer trods alt 510 heste og et stærkt moment på 850 Nm.

INSPIRATION: Søg efter Mercedes G-Klasse til salg på Bilbasen

Sammen med automatgearkassen på ni trin og et firhjulstræk, der som noget nyt favoriserer baghjulene i forholdet 60:40, er de første 100 km/t overstået 4,5 sekunder.

Topfarten er elektronisk begrænset til 220 km/t men kan forhøjes til 240 km/t med AMG Driver’s package.

Brutal lyd i Mercedes-AMG G 63

De to dobbeltudstødninger, eller sidepipes, sidder stadig lige foran baghjulene som en høflig påmindelse om, at G 63 ikke er som nogen andre.

Fra centerkonsollen kan udstødningsklapperne åbnes manuelt via enten en knap eller det valgte køreprogram, når kørestilen skifter fra diskret cruising til brølende acceleration.

Sparsommelig med cylinderdeaktivering

G 63 skulle være noget mere alsidig end sin forgænger. For selvom den er kraftigere og mere brølende end nogensinde, formår den faktisk også at være sparsommelig med brændstoffet.

LÆS OGSÅ: Video: Berner tester brølende psykopat-Mercedes

G 63 er nemlig udstyret med et system, som automatisk kan slå cylinder to, tre, fem og otte fra. Systemet er aktivt i ”Comfort”-mode, og skiftet fra otte til fire cylindre skulle efter sigende både ske hurtigt og og være umærkeligt i kabinen.

Mercedes-AMG G 63 har verdenspræmiere på Geneva Motor Show 6. marts og kommer til salg til sommer. Danske priser kendes endnu ikke.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS