Kategorier
Forbrugerstof

Guide: Sikker betaling, når du handler bil

Du har fundet drømmebilen, men hvad gør du, når den skal betales? Og hvad så når du sælger bilen? Hvordan klarer man egentlig betalingen sikkert?

Faktisk har det aldrig været nemmere, men vi kan alle få lidt ondt i maven, når store summer skal overføres. Det er der ikke nogen grund til, for uanset om du handler med private eller forhandlere, så er metoderne sikre.

Når du køber ved en forhandler, så er det bare at svinge Dankortet, så længe du bare har styr på finansieringen.

Handel mellem private

Når du handler privat er det lidt anderledes, for det er de færreste, der lige har en Dankort-terminal ved hånden.

Heldigvis er det i dag nemt, da alle banker har straksoverførsel – det vil sige at pengene kan overføres mellem to danske konti med det samme hele døgnet rundt. Det kræver naturligvis, at køber har sit NemID med – men det er ingen arme, ingen småkager. Ingen NemID. Ingen brugt bil.

Sælger skal naturligvis huske at tjekke, om pengene er gået ind på kontoen, og så bør der naturligvis skrives en slutseddel/købskontrakt.

Omregistrering med det samme

Normalt har køber tre uger til omregistrering, men vi anbefaler, at man klarer det med det samme. Har køber sit NemID, så kan man via skat.dk omregistrere til den nye ejer med det samme. Det kræver begge dele af registreringsattesten, og det er køber der skal logge ind.

Ved at omregistrere med det samme slipper du for bekymringer om køber nu får bilen omregistreret inden for fristen. Hvis ikke du omregistrerer med det samme er en underskrevet slutseddel mellem dig og køber endnu mere vigtig, så du kan bevise over for forsikringselskabet og skat at bilen er solgt.

Billig bil
Ved billige biler er det muligt at bruge Mobilepay

Biler under 10.000 kr.

Du kan – hvis bilen er tilstrækkeligt billig – også bruge MobilePay. Ved registrering med NemID kan køber overføre op til 10.000 kr. om dagen. Der er ikke nogen daglig grænse for, hvor meget du kan modtage. Du kan maksimalt sende og modtage op til 150.000 kr. om året til og fra andre privatpersoner.

Det er ikke som for bare få år siden, hvor det enten var kontanter, banknoteret check eller overførsel på forhånd.

Relaterede artikler:

Guide: De  5 vigtigste fotoråd, når du skal sælge din bil

Guide: Skriv en annoncetekst der fænger

Guide: Den gode fremvisning

Guide: Salgsprocessen, når du sælger bilen

Undgå svindel, når du handler bil 

Sådan sælger du din bil hurtigt

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.