Test: Mercedes-AMG C 63 S er svær at holde af
Der er ikke solgt mange eksemplarer af den nye Mercedes-AMG C 63 S – og det forstår vi godt. Læs med og find ud af hvorfor.
Af: Bilbasen Blog
Sådan får du mest for at skrotte din bil, her i den korte version:
Når bilen har udtjent sin værnepligt, og det lokale værksted vurderer, det ikke længere kan betale sig at reparere på den, er det tid til at se sig om efter en autoophugger. Det er imidlertid ikke helt ligegyldigt, hvilken du vælger.
Valget af autoophugger har nemlig betydning for, om du er berettiget til at modtage den skattefri skrotpræmie. Samtidig kan den rigtige autoophugger sikre dig en større skrotpræmie.
Det vender vi tilbage til.
En skrotpræmie på en bil har det formål at motivere bilejere til at skille sig af med deres udtjente bil på en miljømæssigt forsvarlig måde. Der er nemlig en række materialer og væsker i bilen, som er skadelige for miljøet, og derfor skal holdes langt væk fra naturen.
Samtidig er der rig mulighed for at genbruge eller genanvende dele af bilen såvel som materialer fra bilen.
For at kunne få udbetalt en skrotpræmie skal autoophuggeren derfor leve op til nogle miljømæssige krav og standarder. De skal altså være miljøgodkendt.
Samlet set betyder det, at du kun vil få udbetalt skrotpræmien, hvis:
Hvis du sender din bil til skrot, og den lever op til de ovenstående krav, vil du få udbetalt en skrotpræmie, når nummerpladerne er fjernet og bilen er afmeldt Motorregistret.
Skrotpræmien har i perioder været forskellig alt efter om der var tale om en dieselbil eller benzinbil, men i dag er standardpræmien for en personbil den samme uanset drivmiddel.
Skrotpræmien lyder på 2.200 kr., og det er jo ikke ligefrem nogen herregård. Du vil således ikke kunne lægge udbetalingen på en ny bil, for det beløb du får for at skrotte din gamle bil. Men de 2.200 kr. er nok til, at det er værd at tage med – hvem kunne ikke bruge et par tusinde ekstra?
Skrotpræmien er det beløb, du er garanteret, men nogle autoophuggere er villige til at betale mere end standardbeløbet.
Når du ønsker at skrotte din bil, kan det være en god idé at undersøge markedet og spørge flere autoophuggere efter et tilbud på din bil.
Det er ikke nødvendigvis bredt kendt, men nogle ophuggere betaler flere tusinde kroner mere end den almindelige skrotpræmie. Det hænger sammen med, at der kan være dele af bilen, som kan bruges igen og sælges videre som eftertragtede reservedele.
Hvis din bil er gammel og helt udtjent, er der måske ikke mere end de 2.200 kr. at komme efter. I andre tilfælde kan der være velfungerende dele på din bil, som ophuggeren kan få noget ud af, og det kan du altså tjene lidt ekstra på.
Det centrale er, at du ikke ved, hvad din bil er værd, før du spørger.
Hos Bedsteskrotpris.dk kan du eksempelvis få tre tilbud på skrotning af din bil, og det kan være en nem måde at afsøge dine muligheder.
Du kan også vælge selv at løfte røret og ringe rundt til forskellige ophuggere, eller besøge dem med din bil. Der er også beregnere hos autoophuggere online, som du kan udfylde og få en idé om, hvad din skrotbil er værd.
Ifølge Bedsteskrotpris.dk svinger priserne i de tilbud, de formidler, mellem 1.500 kr. og 10.000 kr., og forskellen mellem priserne på den samme bil hos forskellige autoophuggere kan desuden være stor – ofte på mere end flere tusinde kroner.
Du skal således ikke blive overrasket, hvis én autoophugger tilbyder 2.300 kr. for din bil og en anden tilbyder 4.000 kr. for den.
Hos både Bedsteskrotpris.dk og Skrotbud.dk vurderer de, at bilejere typisk kan få omkring 40 pct. mere i skrotpris, hvis de ser sig om og indhenter flere tilbud.
Uanset, hvad du vælger at gøre, så har du pligt til at sørge for, at ophuggeren er miljøgodkendt. Det er nemlig et lovkrav, og samtidig er du sikker på, at bilen bliver skrottet med omtanke og respekt for miljøet.
Du kan læse mere om love og regler i forbindels med skrotning af bil i denne artikel.
Der er ikke solgt mange eksemplarer af den nye Mercedes-AMG C 63 S – og det forstår vi godt. Læs med og find ud af hvorfor.
Vi hylder tre tyske baghjulstrækkere med V8-motor, der tager dig tilbage i tiden, hvor køreglæde handlede om dækrøg og dramatik frem for assistentsystemer og acceleration.
Den nye Mini Cooper SE på el kan køre meget længere på en opladning end den gamle. Det gør den meget tungere, men ikke alt er tabt.
Indregistreringstallene for nye elbiler slog igen i oktober rekord: 61,3 procent af de nye biler var elektriske. I top 10 er det Volkswagens MEB-platform, der styrer showet.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.