Kategorier
Nyheder

Du kan stadig købe elbil uden afgift – også Tesla

Af: Esben Skrumsager  / d. 1o. oktober 2015

Alle elbiler der bliver solgt fremover bliver pålagt afgift – ja, undtagen Volkswagen e-up!. Alle andre bliver dyrere. Især Tesla får et gok i nøden, som du kan se i Skatteministeriets regneeksempler herunder.

Update: Skatteministeriet har bekræftet at hvis du kan nå at få bilen leveret inden nytår, så er det ikke for sent at bestille en bil uden afgift, men den skal altså leveres inden nytår. Hvis slutsedlen er underskrevet inden 8. Oktober, så behøver bilen ikke være på plader inden nytår. Vi følger op på, hvem der kan levere med så kort varsel på snarest.

BMW: Hvis du bestiller nu, kan i3 leveres inden nytår.

Renault: Zoe kan ved bestilling nu leveres inden nytår.

Nissan: LEAF er på lager. Svar afventes på om nybestilling kan nås

Tesla: Hvis du bestiller nu, kan Model S stadig leveres inden nytår

VW: E-Golf og E-up! kan ved bestilling nu leveres inden nytår

Oprindelig artikel:

Slutsedler der er underskrevet senest den 8. oktober er stadig gældende, og bilen må leveres efter 1. januar.

Hvis du kan få bilen på plader inden 1. januar, så er der frit lejde.

Der er naturligvis også en anden mulighed, nemlig at købe den brugt. Priserne på brugtmarkedet er ikke ren foræring, men det er trods alt markant billigere end at skrive under på en ny. Fx er der lige nu en Model S P85d, som jo går fra 0-100 km/t på 3,3 sekunder til salg til 825.000 kr. En ny kommer ifølge Skatteministeriet til at koste over 1.500.000 kr. Du kan altså spare over en halv million på en næsten ny bil. Vores gæt er at du skal slå til med det samme, hvis ikke allerede det er for sent.

Mindre elbiler bliver også ramt – for eksempel kommer en Nissan LEAF til at stige med lidt over 30.000 kr.

I teksten fra Skatteministeriet lægges der op til at afgiften for hybridbiler ændres så den benyttede strøm lægges oveni forbruget – hvordan det skal skrues sammen er der indtil videre ikke nærmere oplysninger om.

Søg Tesla på BilBasen

Søg alle elbiler på BilBasen 

Link til dokumentet fra Skatteministeriet 

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.