juli 12, 2022

Nyt liv til Honda CR-V

En afløser til Honda CR-V fra 2016 har netop haft premiere i USA. Den er større, stærkere – og, ikke mindst, klædt i langt federe design.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Honda var med fra starten i 1990’erne. I 1995, året efter Toyota for alvor såede crossover-frøene i bilindustrien med RAV4, længe før biler som Ford Kuga og VW Tiguan, introducerede Honda sin første CR-V. Den første CR-V, som man stadig kan være heldig at træffe på danske veje, blev modtaget med kyshånd.

I USA har CR-V været den mest solgte SUV i et kvart århundrede. Amerikanerne kan ikke få nok af den, mens danskerne længe har været mere forbeholdne. Vi er derfor ikke det mindste overraskede over, at den nye CR-V netop er rullet ud på podiet til sin verdenspremiere i USA.

LÆS OGSÅ | Første tur: Den nye Honda Civic håndterer hybrid på sin egen måde

Den sjette generation CR-V, som afløser modellen præsenteret i 2016, kommer allerede nu til sommer på markedet i USA; det er ikke ualmindeligt med verdenspremiere og lancering tæt på hinanden i USA.

Tidspunktet for europæisk lancering? Uvist. Honda har for vane at præsentere og sælge den amerikanske version et eller flere år før den europæiske (det er sket med både CR-V og Civic, så vi ser den nok først sent i 2023.

Det er også uvist, om den europæiserede CR-V kommer til at se ud som bilen, der lige har haft premiere i USA. Det kan gå to veje: Enten Civic-vejen, hvor modellen til Europa har 99 procent samme design som den amerikanske. Eller HR-V-vejen, hvor amerikanernes er større og mere udfordrende i designet end den, Honda sælger os europæere.

Stærkere hybridsystem

Hvis vi skal bestemme, så skal den europæiske CR-V se ud som den amerikanske. Den er et befriende opgør med et design med alt for mange buer og lidt oppustede elementer. Præcis det samme er sket med den nye Civic. Det kan godt være, designet er mere konservativt, men det vil holde sig friskt meget længere.

LÆS OGSÅ | Test: Effektivitet og komfort i højsædet i hybriden Honda HR-V

Samme gode historie i kabinen. Mere stringent, mere lækkert. CR-V har sågar det meste af sin indretning omkring førerpladsen fra den nye Civic; fritstående infotainmentskærm op til 9″ i størrelsen og bikube-indlæg som gemmer på ventilationsdyserne.

CR-V er vokset i den nye generation. 7 cm længere og 4 cm længere mellem akslerne. Ikke at den gamle CR-V manglede plads, men mere vil have mere.

I Europa vil den kommende CR-V blive markedsført som hybrid med benzinmotor og to elektriske motorer – og CR-V kommer også på markedet som Hondas første plug-in hybrid i Europa.

Hybriden, som kommer med enten forhjulstræk eller firehjulstræk, skulle dog blive noget stærkere end den gamle models 184 hk. Plug-in hybridens drivlinje og ydelse kender vi ikke.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS