august 17, 2023

Hvad koster service?

Prisen på service af din bil kan variere afhængig af forskellige parametre. Læs mere om, hvad service af din bil koster.

AF: Bilbasen Blog

I denne artikel kan du læse om:

  • Hvad service af en bil koster
  • Hvilke typer af serviceeftersyn der findes
  • Hvad der er omfattet i prisen på service

Hvad koster service på en bil?

Prisen på service afhænger af, hvilken service der skal foretages på hvilken bil og inden for hvilket interval. Du kan finde serviceeftersyn fra 700 til 15.000 kroner alt efter servicetype.

Der kan være ret mange penge at spare, hvis du tager dig tid til at undersøge markedet, inden du sender bilen til serviceeftersyn. Brug internettet og find de værksteder, der kunne være interessante. Spørg til prisen, og hvad serviceeftersynet inkluderer.

Hvilke typer af serviceeftersyn findes der?

Der findes som udgangspunkt tre typer af serviceeftersyn:

  • Olieservice er et grundlæggende eftersyn, der indeholder udskiftning af olie og oliefilter. Nogle gange bliver bremse- og kølervæske også kontrolleret, døre bliver smurt og lys og dæktryk kontrolleret.
  • Lille eftersyn indeholder typisk også olie- eller oliefilterskift. Men det vil også indeholde tjek af viskere, lys, lygter og instrumenter. Døre bliver smurt og dæktryk bliver kontrolleret og justeret. Det kan også inkludere kontrol af styretøj og undervognskomponenter, kontrol af udstødningssystem, visuel kontrol af bremser og endda en prøvekørsel, hvor bilen generel kontrolleres.
  • Stort eftersyn er meget lig det lille eftersyn, men forskellen er, at tændreør, luftfilter, kølervæske, gear- og bagtøjsolier samt brændstof- og pollenfilter udskiftes. 

OBS! Det er en god ide lige at spørge ind til smøring af bremser og airconditionservice. Det er nemlig nogle gange ikke en del af pakken.

Hvad er omfattet i prisen for service?

Det er vigtigt at undersøge, hvad der indgår som en del af prisen for serviceeftersynet på det værksted, du har valgt. 

For eksempel kan arbejdsløn til påfyldning og udskiftninger blive faktureret ud over serviceeftersynets pris. Du skal også være opmærksom på, om du får tilbud på det samme serviceeftersyn. Billig service har nemlig ofte færre tjekpunkter og færre dele, der bliver udskiftet.

Du vælger selv, om du vil have service hos et mærkeværksted eller et frit værksted. Det ene sted har typisk erfaring i et bestemt bilmærke, hvor et frit værksted har ekspertise i flere bilmærker. Hos begge steder beholder du fabriksgarantien, men det er dog vigtigt, at du kan dokumentere, at service er foretaget efter bilproducentens forskrifter.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS