Langtidstest: Renault Scenic E-Tech – Introduktion
En af årets mest interessante elbiler er Renault Scenic E-Tech. Nu har vi fået den til test i nogle måneder for at finde ud af, om den er et godt køb.
Af: Bilbasen Blog
I dette blogindlæg kan du læse om:
Overvejer du at købe en brugt bil? Men det bekymrer dig, at du ikke ligefrem er hr. automekaniker i din fritid? Så læs med her.
I denne artikel får du nemlig en tjekliste over de mest almindelige skader, du skal være opmærksom på, når du køber en brugt bil. Du kan selvfølgelig udlede rigtigt meget om bilen ved at nærstudere synsrapport og servicebog, men den aktuelle stand bliver du nødt til at vurdere på stedet.
Med udgangspunkt i følgende punkter kommer du godt omkring bilens potentielle skader og udsatte områder. Hvis du ikke selv ved, hvordan punkterne tjekkes, er det altid en god ide at få hjælp til din bilinspektion af professionelle fagfolk. Eksempelvis med et brugtbiltjek.
Karrosseriskader er de mest synlige skader på en bil. Derfor er de også forholdsvist nemme at få øje på. Det er sådan noget som buler, ridser og rust.
Mens ridser og buler primært er en kosmetisk bekymring, kan rust og korrosion påvirke bilens holdbarhed og reducere dens levetid. Rust kan endda gøre bilen farlig at køre i. Derfor er det vigtigt at tjekke karrosseriet for tegn på skader og rust.
Motorproblemer kan omfatte alt fra overophedning og olielækager til defekte tændrør og udstødningssystemer.
Er motoren skidt kørende, påvirker det i sagens natur bilens samlede ydeevne og brændstofforbrug. Derfor er det vigtigt at foretage en grundig motorundersøgelse, inden du køber en brugt bil.
Elektroniske problemer er svære at se med det blotte øje. For at opdage denne type problemer skal du som minimum køre en grundig testtur, og det vil som regel også være en god ide at få en autoriseret mekaniker på.
Problemer med elektronikken kan nemlig omfatte alt fra fejl i bilens elektroniske systemer som generatoren eller startmotoren til problemer med airbags og ABS-bremser.
Bremserne er ikke til at spøge med, og du skal selvfølgelig sikre, at de fungerer korrekt. Blandt andet derfor er en grundig testtur obligatorisk.
Skader kan omfatte alt fra slitage på bremseklodser og -skiver til problemer med bremsevæsken.
Undervognsproblemer kan omfatte alt fra slidte dæk og fjedre til problemer med støddæmpere og affjedring.
Bilens køreegenskaber kan være væsentligt forringet og sikkerheden betydeligt nedsat. Derfor er det vigtigt at tjekke undervognen for de mest almindelige tegn på slid og skader.
En af årets mest interessante elbiler er Renault Scenic E-Tech. Nu har vi fået den til test i nogle måneder for at finde ud af, om den er et godt køb.
Hyundai Ioniq 9 er både stor i størrelsen og stor på rækkevidde. Den nye syvsæders elbil fra Hyundai er over fem meter lang og har en rækkevidde op til 620 kilometer.
En god gammeldags shitstorm har ramt det britiske bilmærke Jaguar, der i en moderne og nærmest woke genfødsel af brandet har fået det forenede internet på nakken.
BMW har brug for en ny iX3 her og nu, men produktionen af den nye elektriske SUV starter først i slutningen af 2025 på fabrikken i Ungarn – og den eksisterende iX3 udgår nu af produktion i Kina.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.