maj 27, 2024

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Et bilmærkes strategi skal helst være præget af langtidsplanlægning og lidt mindre af, om vinden blæser den ene eller den anden vej. Hvis der er et mærke, der ikke har forstået det, så er det Mitsubishi, som bare flyver med, når vinden skifter.

I 2020 var det planen, at Mitsubishi skulle stoppe al aktivitet i Europa. Planen var en plan, til den i 2021 ikke længere var den rigtige plan. Mitsubishi havde pludselig fået en aftale på plads med alliancepartner Renault om nogle biler til det europæiske marked. Renault skulle lave, viste det sig, udgaver af Clio og Captur med Mitsubishi-logoer på.

Det er ikke en god idé at skræmme sine forhandlere på den måde. Men okay, de ville få nye bilmodeller i størrelser, der passer rigtig godt ind i Danmark og resten af Europa. Både Clio (Colt) og Captur (ASX) er introduceret og ruller af samlebåndet side om side med de franske originaler.

Men i Danmark har vi ikke set noget til den nye Colt, og den nye ASX blæste ind og blæste væk igen, før nogen forstod, at den var der. Der er fire let brugte (demobiler?) til salg på Bilbasen. Alle årgang 2023. Og nu har ASX allerede fået et facelift. Et facelift, som på den danske Mitsubishi-hjemmeside står til premiere den 23. april. I kan bare løfte sløret, for alle detaljer er afsløret.

Outlander lader vente på sig, mens markedet visner

Lige nu sælger Mitsubishi i Danmark kun Eclipse Cross PHEV. Sælger er så meget sagt, men nogle får importøren da af sted i kraft af priser, som starter på 269.995 kr. Den har firehjulstræk som standard, og det er et argument, som kan sælge biler til nogle danskere.

Colt er som sagt aldrig dukket op, og den stærkt forældede Space Star (Danmarks billigste bil!), er forsvundet. Ikke helt, for den er på hjemmesiden, men der er ingen priser på den. Hvis vi skal gætte på hvorfor, så er det, at den ikke kan leve op til de nye EU-regler (GSR) om blandt andet førerovervågning og bimlende advarsel for hastighedsoverskridelse, som alle biler fremover skal have. Det er helt okay, for så forhindrer Mitsubishi selv, at den bedagede bil kommer i hænderne på flere danskere.

Mitsubishi har lovet, at 2024 er året, hvor den nye Outlander PHEV kommer til Danmark. En model baseret på Nissan X-Trail, som egentlig ikke er udviklet til Europa. Hvis det når at ske i 2024, så er Outlander i sig selv et tegn på, hvordan strategien hos de japanske mærke enten ikke er der eller bare halter virkelig meget; at introducere en plug-in hybrid i Danmark i 2024 er ikke langt fra at være lige så smart som at lancere en ny dieselbil.

Måske Mitsubishi ikke har set det, men danskernes kærlighed til plug-in hybrider er visnet så meget, at selv den største af dem alle, Ford Kuga PHEV, ligger underdrejet.

Del artikel:

Brugte Mitsubishi ASX til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS