marts 21, 2024

Hvordan får jeg mest for min gamle bil?

Skal du sælge din bil? Så vil du sikkert gerne vide, hvordan du får mest for din gamle bil. Få tips og tricks til det lige her.

AF: Bilbasen Blog

I dette blogindlæg kan du læse om:

 • Hvordan du bestemmer værdien af din bil, så du får den rette pris for den
 • Hvordan du gør bilen klar til salg, så folk ikke kan modstå den
 • Hvor du skal sælge bilen, og hvordan du laver en effektiv annonce

Har du en bil, som du overvejer at sælge?

Det kan være en udfordring at få den bedste pris for din gamle bil, men heldigvis er der nogle ting, du kan gøre for at få en betaling for din bil, som du kan være tilfreds med. 

I denne artikel vil vi give dig nogle tips og tricks til, hvordan du får mest for din gamle bil.

Bestem værdien af din bil

Først og fremmest er det vigtigt at bestemme din bils værdi. Der er mange faktorer, der påvirker bilens værdi, såsom alder, kilometertal, stand og efterspørgsel.

Der findes to klassiske metoder til at prissætte din bil.

1. Forhandlerprisen

Den første metode er den mest klassiske og lavpraktiske. Tag ud til en håndfuld bilforhandlere og hør, hvad de vil give for bilen. Det er forholdsvis nemt, og du får en professionel vurdering.

Men husk: En forhandler er kun mellemmand, og det betyder, at han eller hun skal tjene penge på at sælge bilen videre. Derfor vil vurderingen nok være lavere end den du kan få privat. Til gengæld ved du, at du kan få bilen solgt, og hvis salget skal gå hurtigt, er det en fin løsning.

2. Bilbasen-prisen

På online markedspladser som Bilbasen kan du finde brugte biler til salg i alle prisklasser. Det kan måske virke forvirrende, når du skal sætte din bil til salg, men det er faktisk også et meget brugbart værktøj. 

Ved at søge efter lignende biler på Bilbasen kan du finde ud af, hvad den typiske markedspris er for din bil.

En endnu hurtigere måde at få en vurdering er ved at bruge Bilbasens bilvurderingsservice.

Ved blot at indtaste nummerpladen på din bil samt nogle få oplysninger, kan du hurtigt få en vejledende vurdering af din bils markedspris.

Gør din bil klar til salg

Det er vigtigt at gøre din bil klar til salg, før du sætter den til salg. Rengør bilen både indvendigt og udvendigt og sørg for, at alt er i god stand. 

Hvis der er nogle småting, der skal fikses, så gør det. 

Sørg også for at have alle de nødvendige papirer og dokumenter i orden, såsom registreringsattest og servicebog.

En godt vedligeholdt bil vil tiltrække flere købere og give dig mulighed for at få en bedre pris. Her får du derfor et par huskelister til, hvordan du gør din bil ren, skinnende og klar til salg.

Udvendig rengøring

 • Rens dine fælge med fælgrens, så de skinner som nye
 • Vask bilen, og husk, at du her med fordel kan åbne alle døre og bagagerummet for en ekstra grundig rengøring
 • Tør vinduesviskerne af, da de ofte samler meget skidt. Er viskerne over et år gamle, kan du overveje at sætte nogle nye på, så den nye køber får det bedst mulige udsyn
 • Slut eventuelt af med en polering af bilen og dæk-makeup til dine dæk og alle plastikdele 

Indvendig rengøring

 • Ryd op i bilen, så der ikke ligger gammelt slikpapir og andre godterier   
 • Støvsug bilen grundigt, det gælder både sæder, måtter og bagagerum
 • Tør alle overflader af med en våd klud
 • Brug vinylmakeup på alle plastikdele. Det giver en spejlblank overflade og duften af ny bil
 • Rengør også ruderne indvendigt, særligt forruden har tendens til at få en “fedtet” hinde, som mindsker udsynet

Overvej alle salgsmuligheder

Der er forskellige måder at sælge din bil på, og det er vigtigt at overveje alle mulighederne. 

Du kan vælge at bytte den ind, sælge den til en forhandler, sælge den privat eller bruge en online bil-salgsservice. Der er fordele og ulemper ved hver af disse muligheder, så det er vigtigt at vælge den, der passer bedst til dig og din situation.

Hvad er en slutseddel?

Bytte bilen ind

Den mest almindelige form for byttehandel med bil er, at bilforhandleren tager den gamle bil direkte i bytte mod køb af en ny bil. Den brugte bil sættes i stand og sælges videre. I dette tilfælde er du og forhandleren kontraktpartnere. Der indgås en ensartet købsaftale for køb og salg.

Sælge til en forhandler

Du kan sælge din gamle bil til en forhandler, som så sælger bilen videre. Den største ulempe ved “sælg din bil til forhandler” er, at prisen ofte er lavere end ved privat salg. En forhandler vil næsten altid kun tilbyde dig at købe din brugte bil til en pris på mellem 20 til 25 procent lavere end bilens egentlige værdi, da de ellers intet tjener på den.

Bilsalg, håndtryk

Sælge bilen til en privat

Du kan ofte opnå en højere pris ved at sælge din bil privat. Men du skal være opmærksom på en række juridiske forhold ved dit bilsalg. Du skal sørge for, at du har alle de nødvendige dokumenter, såsom en gyldig registreringsattest og et kørekort. Endelig skal du sørge for, at du har en god forståelse af, hvordan du kan sælge din bil på en sikker og effektiv måde.

Bruge en online bilsalgsservice

Der er ingen tvivl om, at der findes mange steder på nettet, hvor du kan sælge din bil. Og til trods for, at du kan finde mange online markedspladser for biler på det danske marked, er Bilbasen fortsat klart den største. Derfor er det også denne markedsplads, der har flest brugere – både købere og sælgere. På f.eks. Bilbasen tager du blot billeder af din bil, beskriver den og sætter en pris, og så er du klar til at sælge din bil.

Lav en effektiv annonce 

Har du besluttet dig for at sælge din bil online på en markedsplads som f.eks. Bilbasen, er det vigtigt, at du laver en effektiv annonce.

Sørg for at tage nogle gode billeder af bilen, og inkluder så mange detaljer som muligt i beskrivelsen af bilen. Fortæl om dens historie og dens særlige egenskaber. 

Det er også vigtigt at være ærlig om bilens stand og dens eventuelle fejl.

En god annonce kan hjælpe dig med at tiltrække flere potentielle købere og øge dine chancer for at få en god pris for din bil.

Forhandl om prisen

Når du har fundet en potentiel køber, kan det være, at han eller hun vil forhandle om prisen. Vær fast og venlig i dine forhandlinger, og kend din bundlinje. Vær også åben for tilbud og overvej alle muligheder. 

Hvis du ikke kan nå til enighed om prisen, så vær klar til at gå videre til en anden køber. Husk på, at det er vigtigt at få den bedste pris for din bil, men også at have en god oplevelse med salget.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS