Hvordan fungerer leasing af elbil?
marts 18, 2020

Hvordan fungerer leasing af elbil?

Du kender måske muligheden for at lease en bil, men ved du om der gælder særlige regler for leasing af elbiler? Find ud af dét, og om der er specifikke fordele og ulemper ved leasing af elbiler lige her.

Af: Bilbasen Blog / d. 18. marts 2020

Når du leaser en bil, ejer du ikke bilen. I stedet er det et leasingselskab eller en låneudbyder, som ejer bilen. Du betaler et fast månedligt beløb for brug af bilen og det inkluderer typisk et antal kilometer om året samt vedligeholdelse. Ud over det månedlige beløb, koster en leaset bil også et startgebyr, og begge dele hænger sammen med bilens købsværdi.

LÆS OGSÅ | Alt du skal vide om privatleasing

Det er altså ikke biltypen eller drivlinjen, der bestemmer prisen, men bilens købsværdi.

Det viser sig, at priserne for at lease en elbil ofte lidt højere end for en tilsvarende benzinbil.

Hvad koster det at lease en elbil?

Som nævnt hænger prisen sammen med bilens værdi, så lad os kigge på et eksempel. Vi har fundet et retvisende priseksempel på en eldrevet Hyundai Ioniq.

Hyundai Ioniq 5 170 hk Advanced

 • Månedlig ydelse: 3.795 kr.
 • Udbetaling: 29.995 kr.
 • Service er inkluderet
 • Forsikringer er ikke inkluderet
 • Inkluderede kilometer: 15.000
 • Samlet betaling (36 mdr.): 185.215 kr.

For sammenligningens skyld, har vi fundet en benzinbil, også fra Hyundai, der i størrelse ikke ligger under Ioniq 5, som har en lignende udstyrspakke og som har automatgear.

Hyundai i30 stationcar 159 hk Advanced

 • Månedlig ydelse: 3.895 kr.
 • Udbetaling: 14.995 kr.
 • Service er inkluderet.
 • Forsikringer er ikke inkluderet.
 • Inkluderede kilometer: 15.000
 • Samlet betaling (36 mdr.): 155.815 kr

Der er altså en prismæssig forskel på elbilen og benzinbilen, til forbrændingsmotorens fordel.

Hvorfor lease en elbil?

Hvis du gerne vil have en elbil, er det for øjeblikket en god idé at lease den. Elbilerne gennemgår stadig en konstant og markant udvikling rent teknologisk og det betyder, at teknikken og navnligt batteriet i en elbil ældes forholdsvist hurtigt i sammenligning med nye modeller.

LÆS OGSÅ | Stor oversigt over elbiler i Danmark

For 10 år siden var det almindeligt at se de billigere elbiler med batterier, der havde en kapacitet på omkring 25 kWh. I dag ser vi en typisk kapacitet på over 40 kWh. En af de mest solgte modeller, Nissan Leaf, fås med et batteri på 62 kWh. Kapaciteten er altså mere end fordoblet, mens opladningstiden er gået ned. Det gør det svært at sælge en brugt elbil til en fornuftig pris.

Når udviklingen går så stærkt, er der et incitament til at skifte bilen ud oftere, end det er nødvendigt med en benzinbil. Derfor er leasing af elbil ofte en god idé.

Leasing af elbil, hvad skal jeg vide?

Hvis du vil lease en elbil, bør du være særligt opmærksom på, hvordan du har tænkt dig at lade den op. Du kan få etableret en lader hjemme hos dig selv. En lader er ikke dyr i sig selv, da den kan lejes. Til gengæld er det ikke ligefrem billigt at få gjort klar til laderen. Der skal trækkes et kabel fra din eltavle. I nogle tilfælde skal der endda sættes en ekstra HPFI-afbryder op, for at sikre at elbilen kan lades op på forsvarlig vis.

LÆS OGSÅ | Hvad koster det at lade en elbil op?

Sådan en installation kan koste mellem 8.000 og 12.000 kr. og det er mange penge, hvis du kun har tænkt dig at lease en elbil i en periode.

Hvis du bor i én af de større byer, kan du formentlig benytte en lader på en parkeringsplads i nærheden. På den måde slipper du for at skulle investere i en væglader og en installation. Man kan derfor sige, at det især er byboere med adgang til en ladestander på offentlige parkeringspladser, der for alvor kan drage fordel af at lease en elbil.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS