maj 26, 2023

Hvordan sammenligner jeg billån?

Når du sammenligner billån, handler det især om at være opmærksom på ÅOP. Læs alt du skal vide om at sammenligne billån.

Af: Bilbasen Blog

I dette blogindlæg kan du læse om:

  • Hvordan du sammenligner billån 
  • Hvilke tal du skal være opmærksom på
  • Hvilke hjemmesider du kan bruge til at sammenligne billån

For de fleste mennesker er billån en fast del af at købe en bil, for de færreste har råd til at lægge den fulde pris i udbetaling. 

Når du står ude hos forhandleren, får du som regel tilbudt en finanseringsaftale med bilen, men det er ikke nødvendigvis den bedste aftale til dit behov. Derfor er det vigtigt, at du gør dit forarbejde, inden du træffer en beslutning, og at du ved, hvordan du sammenligner billån.

I den her artikel kan du blive klogere på de vigtigste ressourcer og begreber, du skal kende til, når du sammenligner billån. 

Hvor finder du priserne på billån?

Når du køber en bil, vil du som regel få tilbudt et billån gennem forhandlerens pengeinstitut. Herudover er det selvfølgelig oplagt, at du spørger din egen bank, hvad den kan tilbyde. 

Men forhandlerens billån og din egen bank er kun et lille udvalg af de muligheder, du har. Før du træffer en beslutning, er det vigtigt, at du får et større overblik over dine muligheder. Hjemmesider som mybanker og pengepriser.dk vil være en stor hjælp, når du skal sammenligne priser på markedets mange forskellige billån.

Mybanker er en dansk online tjeneste, der sammenligner priser og vilkår på forskellige finansielle produkter, herunder billån. Tjenesten er gratis at bruge og kræver blot, at du opretter en profil på deres hjemmeside. Når du har oprettet en profil, kan du indtaste dine ønsker og behov for et billån, og Mybanker vil derefter sammenligne de forskellige tilbud på markedet og præsentere dem for dig.

Forbrugerrådet Tænk og Finans Danmark står bag Pengepriser.dk, som også er en rigtig god sammenligningstjeneste til at finde det billigste billån. Du kan sammenligne forskellige lån baseret på ÅOP, rentesats, månedlige afdrag og andre relevante faktorer.

Sådan sikrer du det bedste billån

Derfor skal du først og fremmest sammenligne  ÅOP

Når du overvejer at tage et billån, er der mange faktorer, du skal tage højde for, før du træffer en beslutning. Renten, tilbagebetalingsperioden og gebyrerne er nogle af de mest åbenlyse faktorer, der påvirker låneudgifterne. Men ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) er ofte den mest vigtige faktor at overveje, når du sammenligner billån.

ÅOP er en beregning af de samlede omkostninger ved et lån pr. år, inklusive renter, gebyrer og andre omkostninger. Tallet giver dig derfor den mest nøjagtige idé om de samlede omkostninger ved lånet og kan hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om, hvilket lån der er bedst for dig.

En af de største fordele ved at bruge ÅOP som målestok er, at det giver dig mulighed for at sammenligne forskellige lån og deres pris på en objektiv måde. Forskellige låneudbydere kan operere med forskellige rentesatser og gebyrer, men ÅOP tager højde for alle omkostninger ved lånet, så du kan sammenligne dem mere præcist

En anden grund til, at ÅOP er vigtigere end andre faktorer, er, at det kan hjælpe dig med at undgå skjulte omkostninger. Nogle lån kan have skjulte gebyrer, der kan føre til, at de samlede omkostninger ved lånet bliver meget højere end du forventer. Ved at fokusere på ÅOP kan du identificere disse skjulte omkostninger og træffe en beslutning baseret på den samlede omkostning.

Tre gode råd om ÅOP:

1. Husk, at du kun kan sammenligne ÅOP på to lån, hvis lånebeløbet, rentetypen (er det fast eller variabel rente) og låneperioden er ens.

2. Det er ikke altid, at låneudbydere eller forhandlere informerer om ÅOP på et billån, men du har altid ret til at få det oplyst. Den ret skal du gøre brug af. 

3. For at kunne gennemskue, hvilket lån er billigst, skal du altid få oplyst ÅOP efter skat.

Vælg det rigtige billån med Bilbasens app

Når du klikker ind på en brugt bil i Bilbasens app, får du med det samme tilbud på finansieringsmuligheder og billån. 

Download Bilbasen i App Store – både til Iphone og Android

Du kan i øvrigt også søge efter biler ud fra den ‘månedlige ydelse’, som du har råd til at betale. Du angiver blot det beløb, du har til et billån per måned, og så får du præsenteret en lang række biler, du har råd til.

Således hjælper Bilbasens app både med at finde den rette bil og den rette finansiering.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS