august 9, 2021

Hvorfor vælge en hybridbil?

Overvejer du at udskifte dit traditionelle benzindrevne køretøj med en anden type bil? I denne artikel ser vi nærmere på, hvorfor man skal vælge en hybridbil. Bliv klogere på fordelene ved en bil med to forskellige motorsystemer.

Af: Bilbasen Blog / d. 9. august 2021

Hybridbiler er en type bil, som er udstyret med to forskellige motorer: En almindelig brændstofmotor, som kører på benzin eller diesel, og en elmotor, som driver bilen frem ved hjælp af strøm.

LÆS OGSÅ | Hvordan virker en hybridbil?

Og hvorfor så vælge en hybridbil? Det er der især tre gode grunde til:

1. Fremragende brændstoføkonomi

2. Mere klimavenlig end benzin- og dieselbiler

3. God køreoplevelse

Læs mere her:

Hvorfor vælge en hybridbil?

Hvis du bruger hybridbilen som den er beregnet til, er der åbenlyse grunde til at vælge en hybridbil:

Fremragende brændstoføkonomi:

Hybridbiler kører langt på literen. Faktisk viser denne opgørelse fra Danmarks Statistik, at plug in-hybridbiler er den type bil på markedet, som kører længst på literen. Du kan altså spare en del på dine udgifter til benzin eller diesel, hvis du kører i en hybridbil.

Klimavenlig:

I hvert fald mere klimavenlig end fuldblods fossilbiler. Ifølge Rådet for Grøn Omstilling udleder en plug in-hybridbil over dens levetid omkring 28 tons CO2. Benzin og dieselbiler udleder henholdsvis 39 og 41 tons CO2. Da en elbil kun udleder 3,8 tons CO2, er det dog vigtigt at understrege, at hybridbiler bestemt ikke er den mest klimavenlige bil på markedet.

Køreoplevelse:

Mange har den oplevelse, at hybridbiler giver en bedre køreoplevelse end almindelige benzin- og dieseldrevne køretøjer. Det skyldes blandt andet, at hybridbiler er udstyret med automatgear. Når du kører i en hybridbil, kan du ofte også fornemme, at elmotoren giver ekstra kraft til accelerationer.

Det er også værd at nævne, at hybridbiler støjer mindre end almindelige diesel og benzinbiler – når de altså kører på batteri.

Hvilken hybridbil skal du vælge?

Der er flere gode grunde til, hvorfor du skal vælge en hybridbil. Det er dog vigtigt at være opmærksom på forskellene mellem de tre forskellige typer hybridbiler.

Selvom bilerne har meget tilfælles, er det langt fra den samme type bil. Som udgangspunkt findes der tre typer af hybridbiler:

– Mildhybrid

– Almindelig hybrid

– Plug in-hybrid

Den store forskel på hybridbilerne er især batteristørrelsen. Størrelsen på batteriet afgør, hvor meget strøm der kan lagres på batteriet og hvor langt bilen kan køre på strøm.

Plug in-hybridbilen kan lades op med et stik, hvilket en almindelig hybridbil ikke kan. Plug-in hybridbilerne har også det største batteri, hvilket betyder, at de kan lagre mere strøm og dermed også køre længere på ren strøm, end de andre hybridbiler er i stand til.

SE OGSÅ | Hvad er en hybridbil?

Derudover kan elmotoren i plug in-hybridbiler bedre assistere bilens brændstofmotor. Plug in-hybridbiler kan komme helt op på 80 km per liter benzin, hvilket er uhørt med rene benzin- eller dieselbiler. Standard hybridbiler ligger omkring 20-30 km per liter.

Det samme gør sig gældende for en mildhybridbil. Denne type hybridbil kan til gengæld ikke køre på ren el. Elmotoren har udelukkende en assisterende rolle i forhold til bilens brændstofmotor, som får assistance af elmotoren til at “strække” benzinen længere.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS