august 14, 2023

Hvornår kan det bedst betale sig at videresælge sin bil?

I forhold til bilsalg er timing en afgørende faktor. Læs her, hvornår det bedst kan betale sig at sætte din bil til salg.

AF: Bilbasen Blog

I denne artikel kan du læse om:

  • Hvordan du timer dit bilsalg optimalt
  • Hvor mange kilometer din bil skal have kørt inden salg
  • Hvad årgang betyder for bilsalget

Har du planer om at sælge din bil? Så har du formentlig overvejet, hvornår du skal sælge for at opnå den bedste pris på brugtbilsmarkedet.

I denne artikel får du nogle af de vigtigste tips til, hvordan du timer dit salg helt rigtigt. Det gode bilsalg handler selvfølgelig om at kunne præsentere en velkørende og vedligeholdt bil i forhold til bilens alder, men der er også bestemte psykologiske knapper, du kan skrue på, som får lige præcis din bil til at fremstå endnu mere ‘perfekt’ i købers øjne.

Det skal vi se nærmere på nu.

1. Antal kilometer

Denne artikel handler meget om tommelfingerregler. Lad os præsentere den første: 

For hver 100.000 kilometer, din bil kører, falder den uforholdsmæssigt meget i pris.

Derfor kan du med fordel sætte din bil salg, når den har kørt 90.000 kilometer i stedet for 100.000 kilometer. Eller 185.000 kilometer i stedet for 200.000 kilometer. Forskellen på 90.000 kilometer og 100.000 kilometer er måske kun numerisk, men for køber gør det en stor psykologisk forskel, at kilometertælleren allerede er krydset ind i en ny omgang 100.000 kilometer.  

Mange har 100.000 eller 200.000 kilometer som en prædefineret grænse, inden de begynder at kigge efter deres næste brugte bil. For hver 100.000 kilometer, din bil kører, skærer du rigtigt mange potentielle købere fra. Online bilmarkeder, som eksempelvis Bilbasen, bruger antal kilometer som et af sine søgekriterier, og derfor giver det god mening at være opmærksom på de her milepæle som hver 25.000 kilometer, 50.000 kilometer etc. 

2. Årgang 

I samme boldgade finder vi det her med, hvor gammel din bil er. 

Hver gang din bil har fødselsdag, taber den værdi. Det betyder, at en bil, som er tre år og to måneder gammel, kan være sværere at få samme pris for som en bil, der er to år og ti måneder gammel. Igen: Kvalitetsmæssigt er der sandsynligvis ikke den store forskel på bilerne, men det koster bare et prisfald, når en bil fylder år.

Modelår er nemlig også et af de kriterier, du kan søge på, når du bruger et online marked som Bilbasen. Derfor risikerer du, at din bil ikke fremgår af bestemte søgninger, for hver gang den bliver et år ældre. 

3. Service 

Det siger sig selv, at en velholdt bil er i høj kurs på brugtbilsmarkedet. Derfor skal du sørge for at passe service, vedligeholde bilen godt og begrænse kilometertallet, hvis du en dag vil sælge din brugte bil til en fordelagtig pris.

Når det er sagt: Hvis din bil begynder at nærme sig et obligatorisk servicetjek, kan det give god mening at sætte din bil til salg, inden den skal til service. Først og fremmest undgår du selv at skulle betale for service, men du undgår også at få diverse nye småskavanker med i bilens servicehistorik inden et salg.

Det er som sagt en balancegang: Du skal generelt passe godt på din bil for at opnå en optimal salgspris, men går du og overvejer salg, og kan du se et nært forestående servicetjek, kan det være fornuftigt at “overdrage servicetjekket” til den nye ejer.

Hvornår skal du sælge? 

Bilbasens egen markedsanalytiker Jan Lang plejer at sige, at det gyldne tidspunkt for en ny bil er 4,5 – 5 år. En håndfuld år giver dig mulighed for at sprede afskrivningen ud over en årrække og samtidig kan du få en fornuftig pris på brugtbilsmarkedet, når det er tid til et salg.

Hvis du husker ovenstående tre punkter, burde du stå i en rigtig favorabel forhandlingsposition, når din bil en dag skal på brugtbilsmarkedet.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS